Lietuvos valdžia organizuoja tėvų skundimo kursus vaikų mokytojams be teises apsiginti

Autorius: Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba Šaltinis: https://facebook.com/vaikoteis... 2018-10-29 13:46:35, skaitė 981, komentavo 2

Lietuvos valdžia organizuoja tėvų skundimo kursus vaikų mokytojams be teises apsiginti

Rasa Dijokaitė 2018-01-24 14:46

Esu pedagogė. Tiksliau – 20 metų patirtį turinti logopedė metodininkė. Norėčiau pasidalinti informacija, kuri buvo pateikta 2018 m. sausio vidury Všį Šeimos santykių instituto psichologės, mediatorės Eglės Kalinauskienės (el. paštu prisistačiusios kaip Eglės Kuodytės) pedagogams apie smurtą prieš vaikus.

Nežinau, kiek seminaro metu buvo perteikta asmeninės lektorės nuomonės, bet manau svarbu sužinoti ir tėvams, kas diegiama pedagogams. Ko jie mokomi. Apibendrinsiu pagrindinius teiginius:

1. Visiems žmonėms (ne tik pedagogams) reiktų pranešti Vaikų teisių tarnybai apie bet kokio bendravimo su vaiku atvejį, kuris galėtų būti panašus į smurtą. Tarkim, mama pasako savo dukrytei: ,,Čiauškute, tu vis čiauški ir čiauški, ar kada gali patylėti?“. Ir jei jums nėra aišku, ar tai buvo smurto atvejis, reiktų kreiptis į Vaikų teisių tarnybą.

Ugdymo įstaigų pedagogams ar specialistams tėvų apie savo pastebėjimus įspėti nereikia, jiems konsultacijos suteikti nereikia. Tyliai pasiklausyti ir apskųsti.

Skųsti reikia ir savo kolegas.

2. Tėvų savijauta visai nesvarbi. Lektorės nuomone nieko tokio, jei koks kerštingas kaimynas nuolat skųs kokią šeimą. Tai, kad atvažiuos Vaikų teisių darbuotojai ar policija ir kamantinės tėvus, lektorės nuomone jokios neigiamos įtakos vaiko savijautai nepadarys.

Tai aiškinama požiūriu ,,svarbiausia, kad vaikas nenukentėtų“ ir grindžiama tuo, kad tėvų savijauta vaikui jokios įtakos nedaro.

3. Net jei vaikas nenori, kad būtų užsiundomos instancijos ant jo tėvų, broliukų ar sesučių, reikia vaiką įkalbinėti, kad jam nuo to bus gerai, kad nieko tokio, jei jam teks pagyventi su svetimais žmonėmis.

Šiuo atveju į vaiko norus visiškai nereikia atsižvelgti. Svarbu tik jį pagaliau įtikinti, kad jam bus tik geriau, kad ir kas benutiktų jam ir jo tėvams (broliams, sesėms) atvykus instancijų darbuotojams.

Viską vainikavo paskutinė užduotis, kurios metu turėjome surašyti, kokios baimės gali mums kilti prieš tėvų apskundimą Vaikų teisių tarnybai ir sugalvoti 5-6 tezes, kaip galėtume save nuraminti prieš skundimą” darau gerai, pamiršiu, blogi tèvai nėra geri, etc...

Dovilė Šakalienė gavo 8 milijonus eurų už Lietuvių vaikų pardavimą. Seimo narė išrinkta su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Kaip nubausti vaiku grobikus