Šiek tiek faktų apie smegenis

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/siek-ti... 2018-10-29 16:45:40, skaitė 384, komentavo 0

Šiek tiek faktų apie smegenis

Žmogaus smegenys turi milžinišką potencialą, kur kas didesnį, negu mes manome. Jas galima treniruoti, galima priversti veikti kitaip. O tai, savo ruožtu, lemia tolimesnį mūsų gyvenimą.

Smegenys nemato skirtumo tarp realybės ir vaizduotės

Smegenys vienodai reaguoja į viską, apie ką galvojate. Joms nėra skirtumo tarp objektyvios realybės ir mūsų fantazijų. Būtent dėl šios priežasties įmanomas toks fenomenas kaip placebo. Jei smegenys galvoja, kad geriate vaistus (o ne nekaltą piliulę su cukrumi), jos atitinkamai į tai reaguoja. Išgėrei placebo, manydamas, jog tai aspirinas ir smegenys duoda organizmui komandą sumažinti kūno temperatūrą.

Lygiai taip pat veikia nocebo efektas, tik jo poveikis atvirkščias. Jei žmogus žiūri vakaro naujienas ir išgirsta apie naujos ligos pliūpsnį, jis gali netgi fiziškai pajausti jos simptomus.

Yra ir gera naujiena: jeigu žvelgiate į pasaulį pozityviai, tikriausiai dažniau jaučiatės laimingas dėl pakankamo serotonino – džiaugsmo hormono – lygio kraujyje. Bet kokia konstruktyvi mintis ar svajonės apie šviesią ateitį gali pagerinti jūsų būklę tiesiog čia ir dabar.

Jūs matote tai, apie ką daugiausia galvojate

Tai, apie ką galvojate, tampa jūsų gyvenimiškos patirties pagrindu. Tarkime, jei nusipirksite naują automobilį, tai imsite dažniau pastebėti mieste būtent šio modelio automobilius. Viskas dėl to, kad nusipirkę, galvojate apie šį automobilį dažniau negu darėte tai iki šiol.

Kodėl svarbu tai žinoti? Išsikapstyti iš bet kokios streso situacijos galima paprasčiausiai perprogramavus savo mąstymą. Iš kitos pusės, jeigu bandote analizuoti politinę situaciją, apie kurią įvairios žiniasklaidos priemonės praneša labai įvairiai, tai tikėsite tik tomis, kurios atspindi jūsų paties požiūrį.

Yra ir dar kai kas. Ar pastebėjote, kad žmonės pakankamai greitai susigrupuoja pagal interesus? Pozityvūs žmonės daugiausiai draugauja su tokiais pat pozityviais, o bambekliai buriasi į bambeklių bendrijas. Tai ne sutapimas. Jeigu norite pakeisti kažką savo gyvenime, pradėkite nuo mąstymo šablonų keitimo.

Didžiąją dalį laiko mūsų smegenis valdo autopilotas

Vidutiniškai žmogaus smegenys per dieną sugeneruoja 60 000 minčių. Tačiau 40 000 iš jų bus tos pačios, kurias varinėjote galvoje vakar. Štai dėl ko taip lengva nusiristi į negatyvų mąstymą. Ir štai dėl ko mums reikia dažniau keisti įprastą aplinką į naują, nepažįstamą, kad „prasivalytų“ smegenys.

Negatyvios mintys sukelia stresą ir nerimą pačios savaime, net jeigu nėra jokios realios priežasties. Ir jos realiai pažeidžia imunitetą, kuris priverstas į tai reaguoti (žiūrėkite 1 punktą).

Treniruokite smegenis. Verskite jas dažniau registruoti pozityvias mintis. Kuo daugiau stengsitės, tuo greičiau ir paprasčiau gausite rezultatą. Gyventi sąmoningai – tai stengtis kontroliuoti visus šiuos automatiškai, nesąmoningai vykstančius procesus. Galutinis tokios praktikos tikslas – pasiekti, kad dauguma minčių, kurios gimsta „pagal nutylėjimą“, būtų pozityvios.

Gyvybiškai svarbu periodiškai atsijungti

Jūs galite tiesiog skęsti tūkstančiuose negatyvių minčių, kurios įstrigo galvoje per visą dieną. Dėl to svarbu atsijungti, tai leis atsikvėpti imuninei sistemai, suteiks sveikatos ir laimės.

Pats paprasčiausias būdas kelioms minutėms išjungti smegenis – meditacija. Ji leidžia paversti jūsų sąmonę patogiu ir efektyviu instrumentu.

Ir dar. Apie atostogas. Rinkitės aktyvų poilsį: slidės, nardymas, kalnai. Kuo paprasčiau jums susikoncentruoti į įdomų procesą, tuo efektyviau išsivalo galva.

Jūs galite pakeisti savo smegenis. Tiesiogine prasme. Fiziškai

Kai susikoncentruojate tiek kokia nors protine veikla, smegenys tuo momentu aktyviai generuoja naujus nervinius ryšius. Šį procesą biologai vadina neuroplastika.

Štai kaip tai veikia. Jeigu galvojate, kad nesate pajėgus numesti svorio, tai laikui bėgant ši mintis vis labiau stiprės. O štai jeigu pakeisite šitą pasąmoningą įsitikinimą mintimi: „Esu puikios fizinės formos“, smegenys kiekvieną kartą kur vis naujus ir naujus neuronų ryšius. Jūs vis dažniau pastebėsite naujas galimybes paversti šią naują nuostatą nauja realybe.

Visi mes turime galimybę priversti dirbti mūsų labui sąmonę ir šitaip pasikeisti. Turime galimybę pasiekti visko, ko norime. Svarbiausia – tikėti. Juk bet kuris fizinis procesas prasideda nuo galvoje užgimusių minčių,.

Šaltinis