Isteriją dėl Panemunės Šilo keičia kastuvo mįslė: kas toliau?

Autorius: Kristina Sulikienė Šaltinis: https://visuomenedotcom.wordpr... 2018-10-30 17:24:15, skaitė 436, komentavo 1

Isteriją dėl Panemunės Šilo keičia kastuvo mįslė: kas toliau?

Kai jau visas aistras nugesino tiek Seimas, Vyriausybė, tiek ir pačios “vaikų teisės” su prokuratūra, spauda staiga apsižiūrėjo, jog nebėra apie ką rašyti, ir kuo narkotizuoti visuomenę.

Todėl buvo ištrauktas “skeletas iš spintos” – “prisiminė” pernai iki visiškų isterijų ir viešų grasinimų susidoroti privedusią bylą – kurią vadinu “Šv. Ievutės”.

Kurios mama tiek pergyveno dėl to, kad duktės nužudymas siejamas su ją galimai nužudžiusiais Romais, kad išprašė teismo, jog posėdžiai būtų uždari.

Posėdžių uždarumas reiškia, jog nei vienas žodis iš teismo posėdžių salės negali būti išnešamas į visuomenę.

Kur tau lrytas klausys teismo nurodymų.

Na ir prasidėjo. Jau nebeišėjus “nukaifinti” visuomenės dėl 2 atimtų, bet jau grąžintų vaikų, pereita į “antrą veiksmą” – gal pavyks tą pačią įsiaudrinusią visuomenės dalį sutelkti komentarams ir “nusikaifavimui” šv. Ievutės byloje?

Deja.

Daugelyje komentarų yra tyčiojamasi tiek iš “kastuvo – nusikaltimo įrankio” straipsnio, tiek iš prokuratūros, tiek ir iš teismo, kuris priėmė nagrinėti tokią, anot komentatorių, “pasakų pasaką, vilkas vijo ašaką”.

Kadangi atsirado daug komentatorių, kurie vėl ėmė cituoti vieną iš Policijos departamento atstovų Kiškį, kuris iš karto dingus merginai minėjo kažkokį “krovinį”, isteriją turėjęs sukelti straipsnis staiga dingo iš pirmo lryto plano, ir buvo nukeltas kiek tolėliau, kad piktieji komentatoriai nebegalėtų komentuoti nei apie krovinius, nei apie kiškius, nei apie kastuvus.

Išbandyta lieka metodika, jog labiausiai visuomenę išvaro iš proto kokio nors vieno arba maksimum dviejų atimtų ar nuskriaustų vaikų bylos ir atvejai.

Tada visuomenė sušoka kaip išprotėjęs bulius ar alkanas žvėris, ir varo be sustojimo komentarus, o apmirusiai žiniasklaidai – tai reitingai, ir, aišku, reklamos užsakymai.

Net išsišiepusi iki ausų tiek pikete, tiek ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos (ar socialinių paslaugų tarnybos?) patalpose vypsojo berečių beretė, dviejų tikrai už vaiko atėmimo įstatymą balsavusių Seimo narių padėjėja Rūta.

Ko jai nesišypsoti? Iki Panemunės Šilo dramos Naglis Puteikis kotiravosi su “net” 1 procentu visuomenės palaikymo. O štai po vaiko atėmimo drama internete, tiesioginėse transliacijose- jau 100 000 piliečių peržiūrų. Jau Naglio reitingas!

Deja, lrytas, delfi ir visa kita žiniasklaida apie tai, jog ką tik padarė NEMOKAMą Naglio Puteikio prezidentinę reklamą, susimąstė ir atsitokėjo jau kai buvo šaukštai po pietų.

Visa antivioletinė, antigarliavinė spauda godžiai gaudė kiekvieną violetinio piketuotojo žodį ar plakatą, visiškai nesusimąstydami, jog visus 6 metus šiuos pačius žmonės jie persekiojo su savo tendencingais straipsniais, maldami juos visus į šuns dienas.

Dabar violetiniai patvorio herojai vėl buvo laimėję, vėl buvo iškelti ant pakylos.

Atstumta, nuskriausta visuomenės dalis, palaikiusi Neringą Venckienę, vėl buvo sužadinta, išbudinta.
Neatsibudo tik Edita Žiobienė, kuri kažkodėl užmiršo savo pačią garsiausią kada nors pasakytą frazę.
“NET BLOGIAUSIA MAMA, NET ALKOHOLIKĖ MAMA YRA GERIAU UŽ GERIAUSIĄ GLOBĖJĄ” (2010 05 13 21:00, LRYTAS TV.)

Edita Žiobienė, kuri verkė iš laimės 2012 05 17, tiesiog kūkčiojo, ta pati Edita, kuri negelbėjo sumušto Eugenijaus Pukėno vaiko, kurį jėga ir prievarta nuo jo išplėšė “vaikų teisės” 2018 05 17, dabar kūkčiojo, kad”vaikas grąžintas į smurto aplinką ir aš bijau”.

Bet kai Eugenijaus vaikas buvo grąžintas į smurto aplinką, Edita nereagavo.

Ir todėl aš tiesiog darau išvadą, jog tiek ši, tiek ir “kastuvo Marijampolės rajone” istorija – visos šios istorijos naudojamos išsiūbuoti visuomenę, pasitikrinti jos “nervą”, jos budrumą, jos aklumą, galų gale, jos agresyvumą.

Jeigu visą savaitę po lryto, delfio, 15min ir kt. straipsniais liejosi atviri grasinimai visiems vaikų teisių apsaugos sistemos darbuotojams (ir kokių tik ten grasinimų nebuvo prirašyta, o dažniausiai grasino merginos, moterys), tai dabar tos pačios komentuoja po “kastuvo Marijampolėje” byla, ir kartu su kitu vergų choru vėl, kaip ir pernai kovą, grasina nušauti, užkasti, užmušti, sudeginti visus tokios pačios tautybės asmenis, kaip ir teisiamieji 3 įtariamieji žudikai.

Niekas nepasikeitė. Linas Pernavas pamokų neišmoko.

Saulius Skvernelis, buvęs jo vadas (buvo VRM ministras) ir pirmtakas (pasiėmęs buvo laisvą dieną per Garliavos šturmą) – šiuo metu irgi pasiėmęs atostogų.

Ne tai kad tarpuvaldis, o tiesiog pusgalvystė, arba Seimo mediumas. Su tuo ir sveikinu.

Kristina Sulikienė, teisininkė