Stebuklai: tarybiniais laikais nebuvo sekso - bet žmonės dauginosi, nebuvo privataus verslo - bet bufetavos ir visokia partinė nomenklatūra lobo ir turtėjo

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/simon... 2018-11-01 16:42:34, skaitė 950, komentavo 1

Stebuklai: tarybiniais laikais nebuvo sekso - bet žmonės dauginosi, nebuvo privataus verslo - bet bufetavos ir visokia partinė nomenklatūra lobo ir turtėjo

Žymiausia Lietuvos bufetava - Kristina, už pautų pričiupusi PATĮ Lietuvos TSR Komunistų sąjungos CK Pirmininką, Algirdą Brazauską, ėjusį LR p-Rezidento pareigas

Nustebino Kristinos Brazauskienės straipsnis Ldiena.lt,o tuo labiau publika aprašyta jame.

Iš kur pas bufetavą keli butai Vilniaus naujamiestyje,ir iš kur pas Kauno bedarbių biržoje stovintį Donaldą Šarmanauską pinigai,kaip ten atsiduria ir girtuokliauja Lietuvos Ryto žurnalistė Asta Kuznecovaitė visiška mistika.Vytenis Aleksandraitis turėtų apie visą šitą įvykį žinoti išsamiau.

Kita vertus tarybinis nomenklatūrininkų elitas kaip Brazauskienė,Ferencienė valdo galybę nekilnojamo turto sostinėje.Palyginkite progresą nuo 1945 iki 1970m.m ir dabar nuo 1990 iki 2015metų ir komentarų nereikės.

Dabar vientisa degradacija, nykimas, sąstingis.O aš pasiilgstu tų laikų kai dirbai užsidirbai,nusipirkai tikros mėsos (nepripumpuotos) ,nusipirkai drabužių (kuriuos galėjai dėvėt metus ir kailis neniezti) ,valgai iš tikros lėkštės ir nebaido jokie spinduliai.

Tada draugas Brežnevas darė stebuklus, didesnius, nei Jėzus Kristus. Pasėdavo kviečius Rusijoje, o nupjaudavo - Kanadoje. O partija ir profsojūzas per prazdnikus duodavo liaudžiai žirnelių ir majonezo. O batus reikėdavo ne pirkti, o "gauti" bazėje.

"Gavimas" bazėje buvo itin šventas, itin tarybinis, itin pakylėtas jausmas. Tai visai kas kita, nei pirkti batus kokioje buržuazinėje-landsberginėje krautuvėje. "Gavus" batus, džiaugdavosi ir švęsdavo visa giminė, žirneliais su majionezu užkąsdama.

Pagarba carinės Rusijos ir sovietiniams laikams.

Žmogus turi išmokti visą intymųjį gyvenimą suvokti ne kaip instinktų tenkinimo procesą, o kaip tobulą bendrumo jausmo išgyvenimą. Ar šiais laikais taip yra? Ne. Dabar nesusituokę ir ,net gerai nesusidraugavę užsiima seksu ir tuo didžiuojasi.

Svarbiausiu tampa kūniškas malonumas. Taip ir auga silpnavalė, malonumams pasiduodanti karta.Tais laikais kiekviena šeima galėjo gauti nemokamai būstą, darželį, visi būreliai preinami KIEKVIENAM, mokslas ir garantuotas darbas, kelionės aišku rytų pasaulyje, bet įperkamos kiekvienam tai visiškai šalutinės ir neesminės sąlygos,užsienio saituose namų kainos nurodomos su 15 metų paskola, kas yra normalu ne vidutinei, o darbininkų klasei. Dabar Lietuvoje tik 11% žmonių gali leisti sau kažką panašaus.

Sakote sovietiniais laikais sekso nebuvo ?

Apie1979-80 metus Šilutės mokykloje net dvi nėščios vaikščiojo iki pat gimdymo.Abi tuo metu ištekėjo. Ir -ienės pavardė mokykloje nesudarė problemų. Viena, pasigimdžiusi, vėliau grįžo, ir baigė mokyklą su medaliu.

Studentai dažniau tuokdavosi paskutiniuose kursuose, norėdami būti paskirti į tą patį miestą, rajoną ir panašiai. Buvo visko, tarybiniais laikais, tik tada šeimą žmonės laikė vertybe ir valstybinė politika buvo nukreipta į stiprinimą šeimos, kuri buvo visuomenės ląstelė.

Pritariu piliečiui Andrius Astrauskas,kad senais laikais padorių merginų buvo dauguma, dabar - vienetai. Tada pasileidėles vadino šliūndromis, dabar - "seksualiomis merginomis". Tų "seksualių" dabar pilna visur, bet normaliems, doriems vaikinams jos tikrai ne pora.

Paskui tos "seksualiosios" dar rašo straipsnius, kad Lietuvos vyrai blogi, jų nevertina, kad meilę su užsieniečiu rado, tokiu pat "seksualiu".

Tada merginos gerbė save, tad jas gerbė ir vaikinai. Dabar nėra pagarbos nei sau, nei kitiems. Yra tokia rusiška patarlė, kad jei kalytė (šuns patelė) "neduos", tai šuniukas "negaus". Bet mūsų "seksualiosios" dabar dosnios, tad doram vaikinui dabar labai sunku surasti dorą merginą santuokai, šeimai.


Lietuvės garsėjo visoje TSRS - buvo dėl ko...

Metai bėga.

Prezervatyvai sovietiniais laikais buvo parduodami tik vaistinėse,o merginos kaip ir dabartiniame Irane iki vestuvių mylėdavosi tik į užpakalį.Pamenu vienas pažįstamas Maskvoje gavo triperį, tai iš karto aplinkiniai davė patarimų, kur pas pažįstamus yra vaistų ir kaip juos vartoti.

Seksu užsiimti prieš vestuves tikrai nepatartina, nes moteryje lieka pėdsakai visu ankščiau pamylėjusiu vyrų spermos dalys, taip vadinama :"telegonija".

Jeigu merginai sutuoktinis yra ne pirmasis vyras - tai gimęs kudikis turi ir tų pimųjų vyrų, ne tik tikrojo santuokinio vyro, bruožų bei charakterio savybiu.Taigi ne iš piršto laužtas yra reikalavimas, jog sutuoktinis būtų pirmasis vyras žmonai- tik tada yra garantija jog gimęs vaikas yra tikrai to sutuoktinio.

Ši taisyklė yra žinoma iš senovės, tik dabar, labai gaila, kad nebesilaikoma, ir propaguojama ta paleistuvystė iki vestuvių.Susilaikymas- dorybė.Laisvo elgesio dogmas publikuojanti,ir kaip supratau nuotraukose Kristinos Brazauskienės nufotografuota žurnalistė Asta Kuznecovaitė tarybiniais metais turėtų būti įtraukta į gėdos lentą.

Kita vertus pasikeitė laikai,pasikeitė ir vertybės.Dabar juk jokio skirtumo kuo daugiau patenkint savo AISTRĄ žvėriškąi,o kas bus tėvas koks skirtumas svarbu stiprus ir turtingas.

Jei tas nebetiks ar kas pasikeisk ras kitą patiną.Per vestuves dėvimas rūtų vainikėlis simbolizavo išsaugotą nekaltybę,jaunystę.Dabar jis praradęs prasmę.

Mes esame sukurti kaip biorobotai ir mūsų likimai sukurti nuo a iki z. Jeigu likimas sukūrė, kad mergina tures 17vyrų per gyvenimą tai ji tiek ir turės.Mums gyvenimas sukūrė ir iliuzinę pasirinkimo laisvę, ir dėl to gincytis galime iki pat mirties esą mes patys renkamės.

Filmo-Matrica 1 dalis geriausiai atspindi zmogaus likimą.

Sovietiniais laikais socialinės garantijos tikrai būdavo didesnės nei dabar ,gyvenamasis plotas ,vaikų darželis ,pigus ir kokybiškas maitinimas ,alkoholikai izoliuojami ir gydomi ,visi turi darbus.Dabar jaunimui kur kas sunkiau.Tačiau kita moteris oponuoja

Citata:

Gimdžiau 1980 metais. Biuletenis - 56 dienos prieš ir 56 dienos - po gimdymo. Po to - JOKIOS PAŠALPOS, nė vienos kapeikos. Jeigu vyras mažai uždirba - kaip trise pragyventi iš100 rublių algos. O jeigu prageria - aplamai situacija tragiška. Darželių vietos - didžiausia problema. Apie gyvenamąjį plotą ir kalbėti neverta - statistinė dauguma arba 2 kambarių bute kartu su tėvais, arba bendrabučiuose. Eilės butui reikėdavo laukti dešimtmečiais, ir eilėje galėdavo stovėti tik vienas iš sutuoktinių, tad jeigu išsiskirsi, o vyras stovi eilėje - taip ir liksi amžiams be buto.

Nuomotis butų beveik nebuvo, nes niekas neturėjo atliekamo gyvenamojo ploto, o ir iš kur reikėjo tokiai nuomai imti pinigų ?

Apie alkoholikų izoliavimą gali kalbėti tas, kas negyveno sovietmečiu. Būtent tada daugelis ir prasigėrė, nes alkoholis buvo toleruojamas, plačiai vartojamas, gėrimas buvo tiesiog skatinamas.

Mano pačios tėvas ir vyras gėrė gana daug, nes tą ramiai galėjo daryti darbo vietoje, o, neretai, ir darbo metu.1980 metais buvo tiktai vieni metai atostogų vaikui auginti, bet visiškai neapmokami, išskyrus tas 56 dienas. Treji metai, o iš jų - vieneri su mokama pašalpa, atsirado gal tik 1986 ar 1987 metais.Kur ta teisybė sodiečiai?

Konservatoriai taip garbina Smetonos laikus.Smetonos laikais, tai,net kalio permanganato nebuvo.Pastojusios merginos dažnai skandindavosi, nuodydavosi, o `merga su vaiku` būdavo iki gyvenimo galo badoma pirstais, o jos niekuo detas vaikelis, vadinamas benkartu.Užtat sovietiniai laikai buvo labai geri,kaip ir po perestroikos iki pat 2000 metų,kai niekas nesodindavo į kalejimą jeigu pasimylėdavai su nepilnamete.

Aišku ir mano laikais būdavo nėščių mokykloje iš tikro nekaip tas vaizdas atrodydavo - ypač su uniforma mokykline vėliau proftechnikėje jau pašalindavo jas ,o vaiko tėvelis toliau būdavo mokinukas.

Tautos pasileidimo lygio "tada ir dabar" gal geriau nelyginkime-net nesulyginami tai dalykai.O dėl baimės pastoti.Tai neišgalvotas atvejis.

Ateina jauna,neperseniausiai ištekėjusi darbuotoja,pas įmonės vadovą ir sako,kad laukiasi šeimos pagausėjimo ir tuoj ketina eiti i dekretą.Tu ką,apie įmonę visai negalvoji?-pratrūko ant jos įmonės vadovas-Kur aš dabar darbuotoją į tavo vietą ieškosiu bei surasiu? Ir dar patyrusią,kur pusę metų ar ilgiau apmokyti nereiketų,o jau pirmą dieną galetų dirbti.

Zodziu,iš dekreto gryžusi savo darbo vietos issaugoti nesitikek.Man atrodo, kad didžiausia priežastis, kad sumažėjo gimstamumas Lietuvoje tai kontracepcijos atsiradimas.

Sakykim kokiais 1980 m. Lietuvoje gimė 45 000 žmonių ir buvo padaryta 45000 abortų. Rusijoje tokio paties dydžio srityje irgi gimtu 45 000 žmonių ir būtu padaryta net 90 000 abortų. Dabar kas metus gimsta 30 000 žmonių, o abortų padaroma apie 7000.

Sisteminė žiniasklaida šlovina Smetoninius laikus.

Vilnius tuo metu buvo Lenkija, ir prostitucija buvo lenkiška.Jei skaitėt B.Sruogos "Dievų mišką", iš Vilniaus tik lenkes prostitutes vežė. Lietuva buvo labai katalikiška, be klebono leidimo tik Veronika duodavo įbrukt.

Būdavo to sekso tarybiniais laikais iki valios.Buvo ir prezervatyvų tarybiniais laikais.Vaistinėje galėjai už 4 kapeikas įsigyti be vargo, tik kad padorūs žmonės prezervatyvų nepirkdavo; pirkdavo juos tik visiški pasileidėliai degradai, kurie merginų ieškodavo prie stoties (tuometinio "Gintaro" viešbučio) už 3 rublius ar butelį Šaltupio.

Žvelgiant į Kristinos Brazauskienės su Goda Ferenciene darytas girtos Lietuvos Ryto žurnalistės Astos Kuznecovaitės nuotraukas kyla įvairių minčių.Paleistuvystė,girtuokliavimas ir viso to rodymas kaip pavyzdys jaunimui,o ir buto suniokojimas,nepagarba žmogui ir visiškas sugyvulėjimas.