5 kartus brangsta Kaziuko mugė jos dalyviams. Vilniaus valdžios smūgis meistrams

Autorius: Aivaras Norbutas Šaltinis: https://www.etaplius.lt/5-kart... 2018-11-06 14:31:09, skaitė 318, komentavo 0

5 kartus brangsta Kaziuko mugė jos dalyviams. Vilniaus valdžios smūgis meistrams

1kv.m. 30Eur + PVM. 9 kv.m.x30 Eur yra 270Eur. Pridedam 21proc, gaunam 326,70Eur. Vietoj pernykščių 69 eurų.... Inflicija vos ne kaip pas pietrytinius kaimynus... Arba ne infliacija, o galimybė pasipinigauti meistrų sąskaita...

Po 2017 metų Vilniaus Kaziuko mugės Renatos Under, Povilo Poderskio ir Vilniaus valdžios pastangomis buvo pakeistas mugės organizatorius. VALIO!!! Jau turim rezultatą - mugė pabrango BEVEIK PENKIS kartus. Netgi Renatos Under minėti nuskriausti užsieniečiai 2018 m. Kaziuke mokėjo daug pigiau, nei dabar mokės visi dalyviai. Tuoj po šito R. Under ir P.Poderskio sukelto skandalo rašiau, kad jei bus pakeistas mugės organizatorius, kas gali panegti tikimybę (kokia graži sparnuota frazė!), kad organizatoriais taps artimi Vilniaus valdžiai veikėjai ir jie turės gražaus pelno iš mugės. Kad, galbūt, jų apetitas bus gerokai didesnis, nei UAB "Vikšris" su Vyteniu Urba priešaky. Laukti ilgai nereikėjo. Jų, 2019 metų Kaziuko mugės organizatorių, apetitas didesnis 4,7 karto!!! T.y. tiek pabrangs mugė.

Apie Vilniaus miesto mugių ypatumus rašiau jau du kartus... Ir apie Sostinės dienas su visom švogeriškom peripetijom, ir apie Kaziuko mugę, su visokiom R. Under ir P. Poderskiais priešaky. Ar buvo kokia reakcija? Baikit, nemanau. Nors kreipiaus asmeniškai į R. Šimašių, jam nusiunčiau laišką. Gavau tik varganą, apgailėtiną D. Meilutės, Vilniaus savivaldybės vyriausiosios specialistės, laikinai einančios vedėjos pareigas sapalionę (tiesa, turinčią ir registracijos numerį Vilniaus savivaldybėje 2017-09-18 Nr. A51-64939(3.3.1-EMĮ)

Rašiau straipsnį. Apie neaiškumus Sostinės dienose ir bereikalingą UAB "Vikšris" puolimą. Jis (straipsnis) čia: https://www.etaplius.lt/vilniaus-klerkai. Apie jį (straipsnį) taipogi informavau Vilniaus savivaldybę ir merą asmeniškai (be abejo, asmeniškai elektroniniu laišku). Reakcija? Nulis. Apvalus, kiauras nulis.

Straipsnis apie turgų Vilniaus Sostinės dienose: https://www.etaplius.lt/rietavo-turgaus-prekes-duzgianciame-prospekte-ar-tai-ir-yra-sostines-dienu-isgryninta-koncepcija. Reakcija? Nulis. Apie šitą straipsnį neinformavau Vilniaus savivaldybės ponų, galėjo ir nematyt. Persiprašau, taip sakant, dideliausiai...

Pirmame straipsny įspėjau, kad ateis savi, artimi Vilniaus valdžiai, Kaziuko organizatoriai ir mugė pabrangs. Laukti ilgai nereikėjo. Turim rezultatą. Organizatoriai atėjo. Atėjo pasipinigauti. Mugė, kaip minėjau, pabrango 4,7 karto. Konkrečiau. 2018 metų Kaziuke už 9 kv.m. mokėjom 69 eurus. Pagal šiandien paskelbtas kainas, už savo 9 kv.m., turėsiu mokėti 270 Eur+ PVM, t.y. 326,70 Eur. Du klausimai Vilniaus miesto tėvams: ar įžiūrite kainų skirtumą ir į kieno kišenes nusės skirtumas?

Mugės kaina vienoda visiems, nepriklauo, nuo prekybinės vietos paklausumo. Mieli Vilniaus valdžios pasirinkti organizatoriai! Ar su galva jums viskas gerai??? Tokia pat kaina ir Gedo (Gedimino) prospekte, ir Tymo kvartale! Tokia pat kaina ir Gedo prospekte ir Vokiečių gatvės skylėj. Gal tuose užkampiuose, ponas mere Remigijau Šimašiau, savo priešrinkiminius bukletukus dalinkit? Neišdalinsit visų, nebus kam duoti. Nebent kiekvienam po puskilogramį atsvertumėte.

Nedaugžodžiausiu. Jau ryt, kaip LR pilietis, kreipsiuos į teisėsaugos institucijas ir institucijas, vykdančias valstybės kontrolę, su prašymu ištirti, ar viskas Vilniaus savivaldybės konkursuose yra skaidru. Ar viskas Vilniaus savivaldybės įsteigtose VŠĮ yra skaidru. Užknisot mielieji. Tikrai užknisot. Ne mane vieną. Už mano nugaros - bent pusšimtis geriausių Lietuvos meistrų.

P.s. kol rašiau, informacija iš puslapio www.kaziukomuge.lt dingo. Tai čia tik meistrų pratinimas prie kainos, ar tyrimas, kokia bus reakcija, kad paskui dar truputį kainą užkelt? Negražūs, oi negražūs dalykai vyksta. Apsišikot, ponai liberalai, iki ausų. Pirmi metai bus, kai už jus nebalsuosiu...