Lietuvoje valdo kariniai lobistai

Autorius: KLEINLITAUEN Šaltinis: https://kleinlitauen.wordpress... 2018-11-06 19:06:46, skaitė 262, komentavo 0

Lietuvoje valdo kariniai lobistai

Visos naujienos, susijusios su Lietuva, apie kariuomenę ir gynybą.

Atrodo, kad kas nors uždirba pinigus, neatsižvelgiant į situaciją šalyje.

Pavydžui, Lietuva svarstys galimybes siųsti į šią šalį daugiau karių ir skirti atstovų į civilinį biurą, sako lapkričio 5 d. Afganistane viešintis krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Ministras BNS pranešė, kad Lietuva neseniai sulaukė prašymo padidinti savo karinį kontingentą Afganistane.

NATO misijoje Afganistane „Tvirta parama“, skirtoje apmokyti vietos pajėgas, šiuo metu tarnauja apie 50 Lietuvos karių. Toks skaičius įrašytas ir Seimo suteiktame mandate, galiojančiame iki 2020 metų…

Dar viena, vyriausybė trečiadienį spalio 31 d. pritarė Krašto apsaugos ministerijos siūlomiems Karo padėties konstitucinio įstatymo pakeitimams – jais tobulinamas karo padėties režimo teisinis reguliavimas mūsų valstybėje. Tikimasi, jog tai leistų sklandžiau pereiti iš taikos meto į karo padėties teisinį režimą, užtikrintų veiksmingą valstybės gynybą ir sklandžią valstybės institucijų ir ūkio subjektų veiklą užtikrinant valstybės ir visuomenės poreikį…

Ir toliau, didžioji dalis pratybose „Geležinis vilkas 2018“ dalyvausiančios karinės technikos vienetų antradienį lapkričio 6 d. vyks iš Ruklos į Generolo Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje.

Vokietijos kariuomenės tankai „Leopard II“ ir kovos mašinos „Marder“, Belgijos kariuomenės pėstininkų kovos mašinos „Piranha“, Čekijos kariuomenės pėstininkų kovos mašinos „Pandur“, Nyderlandų – CV-90 ir kita karinė technika iš Ruklos judės Ukmergės kryptimi, vėliau – autostrada Vilnius-Panevėžys važiuos iki Maišiagalos, tuomet pasuks link Nemenčinės. Dalis technikos judės Utenos kryptimi, vėliau į Švenčionėlius ir Pabradės apylinkes, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Technikos kolonos bus lydimos Lietuvos kariuomenės Karo policijos konvojų…

Darbas virte verda!

Bet “pavojaus akivaizdoje“ nera pinigų gydytojams, mokytojams, pensininkams ir vaikams.

Seimas 2019-uosius yra paskelbęs Pasaulio lietuvių metais, tačiau jiems minėti valstybės biudžeto projekte papildomų tikslinių lėšų nenumatyta, skelbia „Lietuvos žinios“.

Net koktu jau darosi kaip Vyriausybė tyčiojasi, dergiasi ir niekina savo šalies piliečius.