ŠAKALIENĖS GAUJA skalbia savo mundurus, toliau kankindami ir tyčiodamiesi iš Kručinskų šeimos: motinai pareikštas dar vienas kaltinimas

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: https://www.delfi.lt/news/dail... 2018-11-16 01:23:52, skaitė 793, komentavo 3

ŠAKALIENĖS GAUJA skalbia savo mundurus, toliau kankindami ir tyčiodamiesi iš Kručinskų šeimos: motinai pareikštas dar vienas kaltinimas

Prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą garsiojoje istorijoje, kuomet iš Eglės ir Gintaro Kručinskų šeimos buvo įžūliai pagrobti du mažamečiai vaikai.

Prokurorai šią savaitę pranešė, kad ikiteisminis tyrimas tėvo atžvilgiu nutrauktas, tuo metu mama turės atsakyti dėl neva įvykdyto viešosios tvarkos pažeidimo. Ketvirtadienį paaiškėjo, kad E. Kručinskienei vėl grąžintas kaltinimas dėl "smurto prieš vaiką".

Tai patvirtino šeimos advokatė Rūta Visočnik.

„E. Kručinskienei vėl grąžino įtarimą dėl smurto, šalia viešosios tvarkos pažeidimo. Prokurorė po užvakarykštės spaudos konferencijos taip nutarė. Matyt, pasijuto netikri, ar viešosios pažeidimas tikrai apima smurtą“, - teigė R. Visočnik.

Kol kas nėra aišku, ar E. Kručinskienės byla keliaus į teismą. Pati griežčiausia sankcija už viešosios tvarkos pažeidimą – dveji metai nelaisvės.

Dabar prie viešosios tvarkos pažeidimo pridėtas įtarimas pagal 140 straipsnio 3 dalį - fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

G. Kručinskui kiek anksčiau buvo pateikti įtarimai dėl keturmetės dukros mušimo, kuo jį apkaltino VAIKUS KALINUSI taip vadinama "laikinoji globėja".

Beje, sprendžiamas klausimas, ar pradėti tyrimą dėl laikinųjų globėjų veiksmų, nes vaikai tėvams papasakojo apie grubų jų elgesį - kratymą ir daužymą migdant.

"Vaikų teisės" iš Kručinskų PAGROBĖ du vaikus

Primename, kad istorija prasidėjo, kai anoniminis skundikas (galimai susijęs su VAIKŲ GROBIKAIS) užsipuolė Eglę Kručinskienę, kai ši vaikščiojo Panemunės šile. Kaip teigia dviejų vaikų mama, jos sūnus pasileido bėgti į gatvę, kurioje vyko intensyvus eismas, o ji tiesiog bandė sulaikyti ir apsaugoti savo vaiką nuo pavojaus.

„Vaikas bėgo labai didelį atstumą ir žinojau, kad bus toks pavojingas posūkis, kur dviračiai važiuoja. Palikusi mergaitę aš bėgau paskui. Aš jo prieš tai maldavau, prašiau – sustok, sustok, nebėk. Bet jam tie maldavimai... vaikas nelabai klauso. Aš tada jam pliaukštelėjau kokius tris kartus per kombinezoną, jis nieko nepajuto ir net neketino manęs klausyt, kad reikia grįžti pas sesutę, kurią aš irgi palikau tiesiog miške. Jis toliau norėjo bėgti, tada aš jam pora kartų trinktelėjau per rankytę“, – aiškino atimtų vaikų mama Eglė.

Netoliese buvęs vyriškis puolė moterį filmuoti, rėkti, kai ji bandė su vaikais pasprukti nuo neadekvataus ir agresyvaus tipo, šis toliau agresyviai ją persekiojo, o vėliau iškvietė policiją. Pareigūnai kaunietę išsivežė apklausai. Sužinojęs apie incidentą į komisariatą atskubėjo ir vaikų tėtis.

Policijos kvietimu vykę Kauno vaiko teisių apsaugos specialistai elgėsi ypatingai grubiai ir agresyviai. Vežant vaiką atlikti tyrimo berniukas, pasakoja tėvai, pravirko, todėl tėvas paėmė jį iš kėdutės ir išsinešė nuraminti į lauką. Tuomet tarnybos specialistas, pasak tėvo, pasiuto ir pradėjo vaiką plėšte plėšti iš rankų. Kaip vėliau paaiškėjo - tai buvo su nepasibaigusiu teistumu už stambaus mąsto finansinius nusikaltimus, "saugoti vaikų teisių" priimtas odiozinis nacių garbintojas Izmailovas.

Į pagalbą šoko ištiktam vyrui puolė pro šalį važiavę pašaliniai žmonės.

Nepaisant to, kad medicininės apžiūros metu nerasta jokių smurto žymių, kad aplinkoje niekas vaikams negrėsė, kad "smurtu prieš vaikus" buvo kaltinama tik mama, VAIKŲ GROBIKAI abudu vaikus atimė iš tėvų ir ĮKALINO vaikų globos namuose. Vėliau – perdavė PASIPINIGAUTI kitiems KALINTOJAMS - taips vadinamiems "globėjams".

Tėvai, supratę, jog VAIKŲ GROBIKAI susiruošė arba PARDUOTI VAIKUS "įvaikinimui" arba kiek galima ilgiau KALINTI JUOS nešant pelną "globėjams" priėmė vienintelį teisingą šioje situacijoje sprendimą - atsisakė paklusti absurdiškiems VAIKŲ GROBIKŲ reikalavimams "bendradarbiauti", kreipėsi į žiniasklaidą, išplatino informaciją apie VAIKŲ GROBIKŲ GAUJOS nusikaltimą internete ir su advokato pagalba ėmė reikalauti SUSTABDYTI VAIKGROBIŲ savivalę.

Kilęs visuomenės pasipiktinimas, protestai, į kuriuos įsijungė ir du Seimo nariai - N. Puteikis bei M. Puidokas, neleido kaip įprasta tyliai ir sklandžiai PABAIGTI PAGROBTŲ VAIKŲ realizacijos procedūros. Ir pagaliau, po mėnesio KALINIMO ir KANKINIMO vaikai buvo išplėšti iš juos pagrobusios gaujos nagų.

Galima tik pasvarstyti, kiek dar būtų prisikentėjusi šeima, jeigu eitų jiems "maloniai" pasiūlytais vaikų grąžinimo kančių keliais - kitųšeimų pavyzdžiai rodo, kad tuomet VAIKŲ KALINIMAS gali trukti neribotą laiką: pusę metų, metus, o vėliau vaikas paprasčiausiai PARDUODAMAS įtėviams.