„Parduodamos moterys“ – akcentuojama sekso prekyba Izraelyje

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/04/pard... 2015-04-27 08:23:46, skaitė 6642, komentavo 0

„Parduodamos moterys“ – akcentuojama sekso prekyba Izraelyje

Shira Medding, CNN

Neįprastas vaizdas šokiravo pirkėjus pilname Tel Avivo prekybos centre praeitą savaitę, kai tarp skubančių pirkėjų į parduotuvę atėjo grupė jaunų moterų ir išsirikiavo pačiame jos priekyje.

Prie merginų buvo pakabinti kainų žymekliai ir aprašymas su informacija apie jų amžių, svorį, ūgį, apimtis ir kilmės šalį.
Kaip sakė organizatoriai, kampanija skirta priminti ir atkreipti dėmesį į prekybą moterimis . Taip buvo siekiama surinkti pakankamai parašų, darant spaudimą Izraelio Teisingumo ministerijai, kad ši sugriežtintų įstatymus, kurie vyrų ėjimą pas prostitutes, įvardija kaip nusikalstamą.

Vaizdo įrašas: Izraelio „Moterys pardavimui.

Izraelis

Šie teisės aktai yra dar vienas svarbus žingsnis kovojant su prekyba moterimis, sakė advokatas Ori Keidar, vienas iš darbo grupės, kovai su šia problema, steigėjų.

„Teisės aktas prieš prostitučių klientus sumažins prostitucijos paklausą ir nusikalstamoms organizacijoms ji taps mažiau pelningu verslu „, sakė Keidar.

„O tai savo ruožtu sumažins prekybos moterimis apimtis.“

Keidar sakė, jog šis teisės aktas yra modeliuojamas po panašaus Švedijos teisės akto, po kurio tiesiog drastiškai sumažėjo prekyba žmonėmis ir prostitucija.

Per pastarąjį dešimtmetį, apie 10.000 moterų buvo parduotos į Izraelį, ir Keidar tai vadina „modernia vergija.“
Moterys yra užrakinamos, mušamos, prievartaujamos, alksta ir priverčiamos priimti 15-30 vyrų per dieną 365 dienas metuose.

Maždaug prieš trejus metus, Izraelio policija ženkliai sumažino prekybą moterimis, kai šiai problemai spręsti buvo paskirta daugiau lėšų.. Saugumo pajėgos taip pat labai prisidėjo, sustiprindamos patruliavimą tarp Izraelio ir Egipto sienos, kai Sinajaus regione atsirado „Al Qaeda“ grupuotė.

Ši 300 kilometrų siena buvo pagrindinis kontrabandinis maršrutas moterims įvežti į Izraelį.

„Šie teisės aktai prieš prostitučių klientus sumažins prekybos moterimis apimtis, o šiek tiek paspaudę vyriausybę, ir visai ja atsikratysime“, sakė Keidar.

Parengė Saulius Tarasevičius

Sarmatai