Venesuela nacionalizuoja visą maisto produktų gamybą

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: https://ltnacionalistas.wordpr... 2015-05-11 13:58:00, skaitė 3421, komentavo 0

Venesuela nacionalizuoja visą maisto produktų gamybą


Venesuelos prezidentas Nikolas Maduro tęsia Hugo Čiaveso nuoseklią kapitalizmo likvidavimo politiką

Su JAV imperialistų ir jų palaikomos vietinės penktosios kolonos spaudimu ir ekonominėmis sankcijomis susidurianti Nikolo Maduro vadovaujama Venesuela pradeda visos šalyje esančios maisto produktų gamybos nacionalizavimo procesą su tikslu padidinti darbo našumą ir geriau apsirūpinti maistu, kuris šiuo metu daugiausiai gaunamas importo būdu.

Tai turėtų būti svarbus žingsnis stiprinant šalies ekonominį savarankiškumą ir mažinant jos priklausomybę nuo naftos eksporto, kuris nuo pat Hugo Čavezo įvykdytos naftos telkinių nacionalizacijos sudaro didelę dalį valstybės pajamų. Būtent Venesuela šiuo metu neša anti-imperializmo ir socialinio teisingumo idealų vėliavą Lotynų Amerikoje ir šių planų pasisekimas, be abejo, yra labai nepageidaujamas dalykas JAV imperialistams, kurie siekia savo viešpatavimui pajungti ištisas šalis ir tautas.

Tuo pačiu ši maisto gamybos nacionalizavimo programa yra labai reikšminga Venesuelos darbo masių kovoje su vietine buržuazija, iš kurios bus atimta dar didesnė dalis jos turimos ekonominės galios; tai – darbininkijai palankus N. Maduro vyriausybės sprendimas, įrodantis jo socialistinius ketinimus.

Nenuostabu, kad apie maisto gamybos nacionalizavimą N. Maduro prabilo gegužės 1-ąją – per Tarptautinę darbininkų solidarumo dieną, kurios proga sakytoje kalboje jis paskelbė, kad atėjo metas darbininkų klasei perimti Venesuelos ekonomikos valdymą į savo rankas.

Belieka tikėtis, kad N. Maduro ir jo sekėjų pasiryžimas ir toliau vesti Venesuelą socializmo ir nepriklausomybės įtvirtinimo link padės šiai šaliai ilgainiui įgyvendinti stiprią ir visą Lotynų Ameriką įtakosiančią socialistinę alternatyvą JAV primetamai imperialistinio kapitalo diktatūrai.