Lesbės reikaliukai. Pirmoji šalies dama (misterė) ar tik labai artima draugė?

Autorius: Alcogenocid Šaltinis: https://www.facebook.com/alcog... 2015-05-18 21:14:20, skaitė 31474, komentavo 12

Lesbės reikaliukai. Pirmoji šalies dama (misterė) ar tik labai artima draugė?


Nuotraukoje p-rezidentė ir jos proteže 2009 metų gegužės 17-ąją, p-rezidento rinkimų štabe

LRT žurnalistas Vaidotas Žukas pirmas paskelbė apie netradicinę Lietuvos eurokomisarės seksualinę orientaciją, ir kaip mat buvo išvarytas iš darbo.

“Be to, D.Grybauskaitė bijojo, kad bus paviešinta, kad ji kartu su savo drauge Rima Kaziliūniene gyveno viename bute Briuselyje, ir kad tai taip pat bus priskirta prie jos netradicinės orientacijos, - pasakojo B. Genzelis, - prezidentė mums aiškino, kad ji pažįstama su R. Kaziliūniene, todėl Žukas tuo ir pasinaudojo, ir apkaltino, kad p-rezidentė yra lesbietė.

Mes su Sakalu likome įtikinti, kad buvo būtent taip”.

Buvusi žurnalistė Rima Kaziliūnienė pradėjo dirbti kartu su D. Grybauskaite Finansų ministerijoje, kai ši dar ėjo Finansų ministrės pareigas. Vėliau ji kartu su D. Grybauskaite išvažiavo dirbti į Briuselį jos padėjėja, gyveno kartu su būsima p-rezidente viename bute (keista, kad milžinišką atlyginimą gaunanti eurokomisarė priėmė kartu gyventi savo padėjėją, o ne išnuomavo jai atskiro buto – aut. pastaba).

Vėliau R. Kaziliūnienė grįžo kartu su D. Grybauskaite į Lietuva, dirbo jos rinkimų štabe. Pasibaigus rinkimams, D. Grybauskaitės rinkimų štabo vadovas Vytas Vasiliauskas iš prezidentės rankų gavo Lietuvos banko valdybos viršininko postą, o R. Kaziliūnienė išėjo dirbti į Lietuvos banką, ir tapo V. Vasiliausko patarėja. Dar įdomiau, kad R. Kaziliūnienės dukra Rūta Kaziliūnaitė, tik baigusi universitetą, taip pat buvo įdarbinta D. Grybauskaitės prezidentūroje.

Kai apie R. Kaziliūnienę, kaip p-rezidentės antrąją pusę, imta kalbėti žiniasklaidoje, p-rezidentės numylėtinės dukrai buvo surastas kitas postas – ji tapo p-rezidentūros kovos su politiniais oponentais – STT darbuotoja. Panelė R. Kaziliūnaitė, tik baigusi universitetą, tapo STT Teisės ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus viršininko pavaduotoja. Šiuo metu - ji jau jau atlieka šio skyriaus viršininko vaidmenį...


Rūta Kaziliūnaitė - kol tokie, patirties kupini, specialistai vadovauja Specialiųjų tyrimų tarnybos Teisės ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriui, tol tarptautiniai Lietuvos priešai gali būti ramūs... STT nuotrauka

Beje, p-rezidentės protekcijos buvo jaučiamos ir čia – jokio konkurso šioms pareigoms STT nerengė, tiesiog, kaip raštu parašė laidai “Patriotai”, “buvo sprendimas atlikti atranką, vyko kandidatų parinkimas, kuriuo metu dėl galimo kandidatų analizuotas platus asmenų ratas”.

Tiesa, joks viešas konkursas užimti šioms pareigoms, kaip reikalauja įstatymai, skelbtas nebuvo.

“Rima Kaziliūnienė buvo tarp tų neoficialių p-rezidentės patarėjų, - pasakojo Linas Balsys, - ir tai taip pat buvo viena iš mano pasitraukimo priežasčių, nes norisi aiškumo, kas yra patarėjai, ir kas tie žmonės, kurie tarėsi. Kur jau kur, tačiau STT darbinami ne politinio pasitikėjimo pareigūnai, o valstybės tarnautojai, kurie šias pareigas gauna konkurso būdu”.

Rima Kaziliūnienė paskutinį kartą su prezidente buvo nufilmuota švenčianti pergalę prabangiame sostinės restorane kartu su energetikos šulais broliais Garbaravičiais.