Europos sąjungos planuose nauja karinė kampanija prieš Libiją

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: http://revoliucija.org/2015/05... 2015-05-19 00:48:28, skaitė 3710, komentavo 0

Europos sąjungos planuose nauja karinė kampanija prieš Libiją


Perversmininkai Libijos sostinėje Tripolyje džiūgaudami griauna "diktatoriaus eros" paminklą skirtą atminti JAV oro antpuolius ir Libijos bombardavimą 1986 metais, kurių metu žuvo virš 40 ir buvo sužeista virš 200 žmonių

2011 m. NATO pajėgos su Prancūzijos ir D. Britanijos aviacija priešakyje negailestingai subombardavo tuometinę ilgamečio lyderio Muammaro Kadafio vadovautą Libiją. Po keturių metų Europa vėl svarsto pradėti naują kampaniją prieš šią chaoso apimtą šalį. Tik šį kartą galimos karinės operacijos priežastis daug pragmatiškesnė – sustabdyti migracinius procesus iš Afrikos į Europą.

Apie tai gegužės 13 d. pranešė The Guardian. Naujoji operacija šį kartą turėtų remtis ne tik oro bet ir sausumos bei jūros pajėgomis, kurių tikslas būtų sunaikinti įvairias „migracijos kontrabandininkų“ grupes, kurios šiuo metu kontrolioja ir pelnosi iš Afrikos pabėgėlių bandymų prasmukti į Europą.

Pasak The Guardian ES vyriausioji užsienio ir saugumo politikos koordinatorė Frederica Mogheri neslėpė, jog ES planuose nauja operacija Libijoje tikrai yra, tačiau jos nuomone tikrai neprireiks intervencijos, o viso labo užteks perimti banditinių migracijos kontrabandininkų  jėgų kontroliuojamus Libijos vandenis.  D. Britanija jau apsisprendė siųsti savo karinius laivus.

Primename, jog pabėgėlių srautai iš juodosios Afrikos keliauja į Europą tiesiai per Libiją. Dar iki 2011 m. didžiąją dalį šių žmonių sustabdydavo ir neleisdavo pereiti į Europa „baisusis“ Muammaro Kadafio režimas. Tačiau eilinį kartą galime įsitikinti Vakarų Europos „savarankiškumu“. JAV dėl savo hegemonijos išsaugojimo labai lengvai privertė Europą sunaikintį iki tol klestėjusią šalį ir nuversti iki tol sėkmingai Kadafio kurtą režimą. Taip europiečiai eilinį kartą sau patys šovė į koją, o pasekmes matome patys: vakarinė dalis jau nebepajėgi išlaikyti visų atvykėlių, todėl dėka viršnacionalinės Briuselio valdomos migracinės politikos Europoje pabėgėliais iš Afrikos galėsime grožėtis ne tik mes, kurių čia atvyks pagal kvotą 207, bet ir kitos rytinės šalys – Lenkijoje jų bus priimta 1200, Latvijoje 220, Estijoje 326.

Žinoma kvotų skaičiai kolkas nėra dideli, bet ateityje jie tik didės, nes tokiose šalyse kaip Vokietija, Prancūzija, D. Britanija imigracijos srautai yra daugiatūkstantiniai. Todėl vienintelė išeitis Lietuvai yra aiškus JAV imperializmo pasmerkimas bei neatideliotinas išstojimas iš okupacinės Europos Sąjungos.