Marin Le Pen pažadėjo Maskvai išvaduoti Prancūziją nuo JAV įtakos

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/05/mari... 2015-05-31 17:32:15, skaitė 3380, komentavo 0

Marin Le Pen pažadėjo Maskvai išvaduoti Prancūziją nuo JAV įtakos

Vizito į Maskvą metu, Nacionalinio fronto vadovę Marin Le Pen šiltai sutiko Maskvoje, rašo Le Monde. Vizito eigoje Le Pen vėl apkaltino Prancūzijos vyriausybę tuo, jog ji per daug pasiduoda JAV įtakai, ir pabrėžė, jog viskas gali pasikeisti 2017-aisiais, ją išrinkus šalies prezidente.

Rusijos Valstybės dūmos vadovas Sergejus Naryškinas šiltai sutiko prancūzų „Nacionalinio fronto“ partijos lyderę Marin Le Pen, rašo Prancūzijos laikraštis Le Monde. Ir nors pats Naryškinas papuolė į ES sankcijų sąrašą, jis nepašykštėjo komplimentų eurodeputatės adresu. „[Pasiekti tokio rezultato, gauti rinkėjų simpatijas pavyko] jūsų asmeninės įtakos, naujų partinių nuostatų, atitinkančių šiuolaikinės Prancūzijos laikmetį ir dvasią, dėka“, – pakomentavo Naryškinas Nacionalinio fronto sėkmę rinkimuose į Europos parlamentą regionuose.

Tačiau tokiu būdu Maskva priima toli gražu ne visus, pažymi leidinys. Prieš dvi dienas iki Marin Le Pen vizito, gegužės 24, bundestago deputato nuo krikščionių demokratų (CDU) partijos kuriai vadovauja Angela Merkel ir Vokietijos-Ukrainos parlamentinės grupės pirmininko Karlo-Georgo Velmano neįleido į sostinę. Tik atskridus į Maskvos aerouostą politiko paprašė palikti Maskvą artimiausiu reisu „jo glaudžių ryšių su Ukraina“ pretekstu., rašo laikraštis,

Marin Le Pen šiuo klausimu bijotis nebuvo ko, juk ji niekada neslėpė, kad palaiko Rusiją, ir net aplankė Maskvą praėjus keletui savaičių po Krymo aneksijos 2014-ųjų birželį, primena leidinys.

Galbūt, Marin Le Pen ir norėjo,kad dabartinis vizitas praeitų nepastebimai. Tačiau nuo savo pozicijos politikė nenusuko, pabrėžią laikraštis. „Prancūzijos Fransua Holando vyriausybė, lygiai kaip ir jo pirmtako N. Sarkozy, per daug pasiduoda JAV įtakai“, – pareiškė Le Pen žurnalistams. Ji taip pat pažymėjo, jog viskas gali pasikeisti 2017-aisiais, kai ją išrinks šalies prezidente.

Vykusių pasitarimų-konsultacijų objektu tapo Ukraina, „Islamo Valstybė“ ir ekonomikos klausimai, pažymi leidinys. „Turiu pasakyti, jog mūsų požiūriai dažnai sutampa“, – cituoja laikraštis Le Pen žodžius.

Le Monde tinklapio skaitytojų komentarai:

Pierce: Istorija mus moko, kad tokio tipo susitarimai galioja porą metų iki operacijos tipo „Barbarosa“. Įdomu kas gi pirmas užpuls šįkart?

Atchoum: Tada, kai Holandas važiuoja į susitikimą su Fideliu Kastro ir lyderiais šalių, gyvenančių pagal šariato įstatymus.

Laurent Dulac: Ką tai primena… Tikėsimės, jog dabar Marin Le Pen nestatys iš savęs dievai žino ko nuoga iki pusės ant Harlėjaus-[Davidson]. Deja, turint omenyje tai, kas vyksta su Nacionaliniu frontu – viskas įmanoma.

hop: Ji aiškiai nuvažiavo ten ne šiaip sau.

abonnes.lemonde.fr