Rusija pilnai uždraus žuvies produkcijos importą iš Latvijos ir Estijos

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/05/rusi... 2015-05-31 17:59:20, skaitė 5149, komentavo 0

Rusija pilnai uždraus žuvies produkcijos importą iš Latvijos ir Estijos

Rusija artimiausiu metu įves draudimą žuvies produkcijos iš Latvijos bei Estijos importui. Apie tai papasakojo RF federalinės veterinarinės ir sanitarinės priežiūros tarnybos spaudos sekretorė Julija Trofimova. Kaip pranešama, pastovūs pažeidimai iš šių šalių pusės kelia nerimą Rosselchoznadzor’ui.

Rosselchoznadzor’as remdamasis techninių konsultacijų, su veterinarinėmis Latvijos ir Estijos tarnybomis, išvadomis, pareiškė, jog įveda draudimą žuvies produkcijos importui iš Latvijos ir Estijos. Apie tai papasakojo RF federalinės veterinarinės ir sanitarinės priežiūros tarnybos spaudos sekretorė Julija Trofimova.

Straipsnyje primenama, jog Rosselchoznadzor’as nuo 2015-ųjų gegužės 15 inspektavo Latvijos ir Estijos žuvies produkcijos įmones dėl išaiškėjusių pažeidimų keliančių pavojų žmogaus sveikatai ir gyvybei.

Sekant RF vyriausybės galiojančiu nutarimu – šviežia, šaldyta ir atvėsinta, šių dviejų šalių žuvies perdirbimo komplekso produkcija, įeina į Rusijos maisto produktų embargo sąrašą ir uždrausta įvežti į šalį iki 2015-ųjų rugpjūčio. Tačiau žuvies konservai ir pusfabrikačiai nebuvo įtraukti į sankcijinių produktų sąrašą. Dabar šią klaidą žadama ištaisyti.

rt.com