Neįtikėtina: konservatorių lyderis nieko nežino ir nieko negirdėjo apie beprecedentį teisėsaugos sprendimą dėl Sausio 13-sios bylos

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/neitik... 2015-06-05 09:21:50, skaitė 4190, komentavo 0

Neįtikėtina: konservatorių lyderis nieko nežino ir nieko negirdėjo apie beprecedentį teisėsaugos sprendimą dėl Sausio 13-sios bylos


Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis (kairėje) ir kriminalinis nusikaltėlis teistas už plėšimus ir bendrininkavimą nužudyme, buvęs judooligarchas, o dabar tiesiog žydas Michailas Chodorkovskis. Nuotr. facebook.com

Atrodytų, kas jau kas, bet apie tokias bylas, kokia yra Sausio 13-osios byla, garsiausiai, kaip ir apie karą Ukrainoje ar besirengiančią invazijai į Lietuvą Rusiją, turėtų rėkti konservatoriai.

Tačiau paradoksas, naujasis konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis apie tai ne tik kad nieko nežino ir negirdėjo, tačiau ir vengia apie tai kalbėti.

Birželio 2 d. spaudos konferencijoje Seime, kuri buvo skirta Vyriausybės ataskaitos apžvalgai, G. Landsbergis sulaukė ir klausimo apie nutrauktą Sausio 13-osios bylą.

„Gerbiamas pirmininke, šiek tiek stebina, kad jūsų partija iki šiol niekaip nereagavo į šį precedento neturintį teismo sprendimą, todėl prašome pareikšti savo nuomonę dėl generalinės prokuratūros nutarimo nutraukti ikiteisminį tyrimą devyniose Sausio 13-osios bylos dalyse“, - buvo klausiama konservatoriaus.

„Iš tikrųjų nesu susipažinęs su šiuo sprendimu, reiktų ir gilesnės analizės, ir reiktų susipažint, ir galbūt tada pateiksiu atsakymą“, - gūžtelėjęs pečiais atsakė G. Landsbergis.

Įdomu tai, kad panašaus pobūdžio klausimo Lietuvos atstovas Europos Parlamente G. Landsbergis sulaukė iš ekspertai.eu dieną anksčiau, tačiau nevykusiai apsimetė, kad negavo elektroninio laiško dėl techninių sutrikimų.

Tačiau netrukus paaiškėjo, jokių techninių sutrikimų nebuvo, laišką su ekspertai.eu klausimais konservatorių lyderis gavo, tiesiog nusprendė apsimesti, kad negavo ir tokiu būdu nevykusiai pabandė išsisukti nuo atsakymo.

Žinoma, reikia pripažinti, kad atsakyti į klausimus pačios patriotiškiausios partijos lyderiui apie nutrauktą Sausio 13-osios bylą nėra lengva, turbūt net senelis nelabai gali šiuo klausimu ką nors konstruktyvaus patarti.

Juk kaip čia taip – nutrauktas ikiteisminis tyrimas pačioje svarbiausioje Lietuvai byloje, o patys didžiausi patriotai tyli ir apsimeta nieko negirdintys ir nematantys... Nei šis, nei tas...

Tačiau jei jau politiko, kuris atstovauja Lietuvai visoje Europoje, rinkėjai uždavė klausimą, reikia į jį atsakyti iš karto, nori ar nenori, o ne vaikiškai išsisukinėti.

Ekspertai.eu primena, kad skandalingas Generalinės prokuratūros nutarimas (visas gėdingas nutarimas ČIA), kuriuo patyliukais nutrauktas ikiteisminis tyrimas dalyje dėl 1991 m. sausio 13-osios įvykių ir kitų TSRS agresijos prieš Lietuvos Respubliką aktų, t. y. valstybės perversmo organizavimo ir vykdymo, kitų nusikalstamų veikų, susijusių su TSRS kariuomenės ir vidaus kariuomenės, okupantams talkinusių kolaborantų veikų, buvo priimtas 2014 lapkričio 3 d.

Nei nepriklausoma delfivalatkinė žiniasklaida, nei politikai, tarp jų ir konservatoriai, į šį beprecedentį prokuratūros sprendimą niekaip nereagavo iki šios dienos.

Susiję:

„Ekspertai.eu“ laiškas patriotiškiausios Lietuvos politinės partijos lyderiui

Nepriklausomos Lietuvos teismas: tie, kas trukdė TSRS kariškiams laisvai veikti ir nukentėjo – patys kalti

Išskirtinis prokuratūros sprendimas dėl sausio 13-osios įvykių