Bilderbergas 2015. Nė žodžio apie Ukrainą

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/bilderberga... 2015-06-12 19:40:18, skaitė 3569, komentavo 1

Bilderbergas 2015. Nė žodžio apie Ukrainą

Liepa – mėnuo, kai suvedami ne tik mokslo, bet ir politikos rezultatai. Tiesa, politikoje nėra vasaros atostogų ir tasai rezultatų suvedimas, kaip taisyklė, tampa ir planų sekantiems metams sudarymu. Nespėjo pasibaigti G7 susitikimas Bavarijos Alpėse, kai tose pačiose Alpėse, tiktai Austrijoje, prasidės 63-ias Bilderbergo klubo susitikimas. Toks vietovės ir laiko sutapimas – beprecedentinis ir vargu ar atsitiktinis reiškinys. Tačiau su kuo tai susiję, belieka tiktai spėlioti.

Dėl Bilderbergo statuso ir reikšmės, turint galvoje klubo slaptumą, vyksta nesibaigiantys ginčai. Vertinimų ir nuomonių diapazonas nepaprastai platus: nuo tiesiog patogios vietos, kur elitas apsikeičia nuomonėmis iki slaptosios pasaulio vyriausybės. Ir surasti tiesos adatą šitoje informacijos kupetoje praktiškai neįmanoma. Tačiau iš kasmet publikuojamų šio renginio dalyvių sąrašų galima daryti išvadą, kad Bilderbergas greičiausiai yra savotiškas „priešpirtis“ kažkokioje kitoje, išties uždaroje ir išties superelitiškoje globalinio lygmens struktūroje.

Šį kartą oficiali posėdžių programa turi 15 punktų:

Dirbtinis intelektas

Kibersaugumas

Cheminis ginklas, grėsmės

Einamieji ekonomikos klausimai

Europos strategija

Globalizacija

Graikija

Iranas

Vidurio Rytai

NATO

Rusija

Terorizmas

Didžioji Britanija

JAV

Rinkimai JAV

Kaip matome, nei Islamo Valstybės, nei Ebolos, nei klimato kaitos – esminių Bilderbergo temų sąrašas atrodo visiškai kitaip nei G7 ir jis kur kas realistiškesnis. Dėl to, kad, pavyzdžiui, visos dabartinės Ukrainos problemos susietos su Rusija, o Islamo Valstybė yra amerikiečių geopolitinis projektas, nukreiptas tuo pat metu ir prieš Iraną, ir prieš Kiniją, ir prieš Rusiją, o bendrai paėmus – leidžia daryti spaudimą Turkijai ir Europai.

Tačiau dar akivaizdžiau nei paskelbta dienotvarkė apie tikruosius dabartinio Bilderbergo tikslus galima spręsti iš pakviestų dalyvių sąrašo. Žinoma, neapsieita be Henrio Kisindžerio ir Goldman Sachs vadovo Roberto Zeliko, jie klube yra savotiški „prižiūrėtojai“. Marionetinio pirmininko vaidmenį šį kartą vaidins stambios draudimo kompanijos AXA Group prezidentas Anri de Kastri. O štai „masuotė“ išties įdomi.

Galima pažymėti, kad tarp Bilderbergo-2015 dalyvių nėra nė vieno kino, induso, brazilo ar pietų afrikiečio., o Rusiją atstovauja emigrantas Rusijos ekonomikos mokyklos rektorius Sergejus Gurijevas. Kas leidžia manyti, jog Bilderbergas yra, vis dėlto, Rokfelerių projektas, toks pats kaip, tarkime, Bohemijos klubas, ir kad dialogas su Rotšildų projektu BRIKS nenusimato. Greičiau atvirkščiai.

Be to pastebimas realaus pasaulio ekonomikos sektoriaus atstovų nedalyvavimas. Įvairiausių finansininkų, masinės medijos žvaigždžių ir tokių asmenų kaip Deividas Petreusas, keturių žvaigždučių JAV generolas, vadovavęs pajėgoms Afganistane ir CŽV, o dabar pirmininkaujantis KKR Institute fone. Dėl „instituto“ – nesileiskite suklaidinami. Toji įstaiga neturi nieko bendro su švietimu ir moksliniais tyrimais. Tai struktūra, kuri valdo „rizikingas finansines investicijas“, savotiškas venčiurinis politinis fondas. Kuriam vadovauja buvę kariškiai ir žvalgybininkai iš NATO. Beje, praeitame Bilderbergo susitikime Kopenhagoje Petreusas irgi dalyvavo, tada buvo aptariama įvykių Ukrainoje plėtotė.

Kai dėl geografijos, tai krinta į akis turkų opozicionierių dalyvavimas ir atstovai iš Skandinavijos. Ar tai reiškia, kad palei Rusijos sienas planuojama sukurti naujus „karštus taškus“ – tarkime, Arktikoje ir Kaukaze? Gerai būtų apie tai pasiteirauti Sergejaus Gurijevo, tik ar jis atsakys?

www