Tankai Prahoje ir propagandos stebuklai

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/tankai-prah... 2015-06-18 09:26:07, skaitė 3054, komentavo 0

Tankai Prahoje ir propagandos stebuklai

Ar yra bent vienas liberalas, kuris neliejo krokodilo ašarų dėl TSRS kariuomenės įvedimo į Čekoslovakiją 1968 metais?

Kiek TV laidų apie tai nufilmuota, kiek aimanų ir atodūsių.

Tuo tarpu tais pačiais 1968 metais (kovo 16) JAV vykdė eilinę karinę operaciją ir sudegino napalmu 173 vaikus, 183 moteris (iš viso 504 taikius Songmi kaimo gyventojus).

Dokumentai atsitiktinai iškilo į viešumą jau vėliau. O šiaip – niekas nebūtų nė sužinojęs.

Kaip mes ir visas pasaulis įsivaizduojame Vietnamo įvykius? Ogi per filmo „Būrys“ ir kitokios galingos kino produkcijos prizmę: Danielis Defo, Čarlis Šynas ir visi kiti – prieš siauraakius. O siauraakiai visi vienodi, kas ten supaisys kur vaikas, kur moteris…

Va čia tai suprantu, čia tai propaganda…

Tais pačiais metais (balandį) 46 žmonės užmušti ir pustrečio tūkstančio sužeisti malšinant riaušes, kilusias po juodaodžių teisių gynėjo Martino Liuterio Kingo nužudymo. Amerikiečių policija moka darbuotis.

Tais pačiais metais apie 300 streikuojančių studentų po amerikiečių provokacijos buvo nužudyti Meksikoje (situacija daugmaž analogiška TSRS armijos įvedimui į Čekoslovakiją – meksikiečiai nukrypo „kairėn“, jankiai juos skubiai pamokė. Ir pakankamai žiauriai, kadangi Prahoje žuvo 72 žmonės).

O dabar klausimas: kas iš liberalų, 2018 metais švęsiančių Prahos „jubiliejų“, prisimins Songmi kaimą, Mechiką ir Memfį?

Atsakymas: niekas.

O jeigu jų paklausime, kodėl pas juos atmintis tokia išranki, ji atsakys; mus domina TSRS darbeliai, o amerikiečių reikalais tegu domisi amerikiečiai.

Pamenate, kaip jie kartojo, caksėdami liežuviais iš širdgėlos: 1968 metais leido suprasti visam pasauliui, kad TSRS pasmerkta?

O argi 1968 metais neleido visam pasauliui suprasti, kad pasmerkta Amerika? Amerikiečiai žudė nesislėpdami ir paslapčia, ir savomis rankomis, ir svetimomis, žudė ir savus, ir svetimus, ir visus, kas pasipainiodavo po ranka – ir kaip nuo žąsies vanduo.

Nesuprantama.

O paskui mūsų šviesuliai klausinėja, kodėl mes nemylime tiesos.

Kaip nemylime? Labai netgi mylime, netgi poeto žodžius prisimename: „Tankai važiuoja per Prahą, tankai važiuoja per Tiesą…“

Bet štai kodėl jūs, inteligentai, mėgstate tiktai dalį tiesos, ir ne pačia didžiausią dalį – kur kas svarbesnis klausimas. Ir atsakymas neaiškus.

Gryniausias, begalinis, nesiliaujantis, nesustabdomas, begėdiškiausias fariziejiškumas – štai ką demonstravo ir iki šiol tebedemonstruoja mūsų gerbiama inteligentija.

www