Keista mintis 538: Karlsonas ir Mažylis po 30 metų

Autorius: Herta Matulionytė-Burbienė Šaltinis: https://plus.google.com/u/0/+G... 2015-06-22 09:15:50, skaitė 4489, komentavo 0

Keista mintis 538: Karlsonas ir Mažylis po 30 metų

O dabar apie liūdnus dalykus. Pamenat istoriją apie Mažylį ir propelerizuotą benamį vardu Karlsonas? Ok, ok, jis turėjo namą, bet nelegalų - statytą ant kito namo stogo, taigi  be leidimo, nesuderinus su architektais ir pan. Ir nugriautų ir dar tiek baudų sumokėtum... Nors, panašu į tai, kad gerbiamas Karlsonas dar ir bedarbis buvo - taigi ir mokėt nėr iš ko.

Noooors - ką gali žinot - musėt nusikalstamai šešėlinės ekonomikos grimasos: kokią žolytę kanapinę skraidino per sieną ar dar ką. Gal savo dryžuotoj kojinėj milijonus laikė.

Taigi, Karlsono ir Mažylio istorija turėjo tęsinį, kuris dėl... sakykim, tam tikrų priežasčių nepasiekė visuomenės. Reikalas tame, kad beskrajodamas su Mažyliu Karlsonas (o taip - jis žadėjo sugrįžti ir sugrįžo!) pernelyg priartėjo prie Švedijos sienos su Norvegija.

Na ir Norgės raganos juos užmatė.

Šiaip tai nereikia būti Norgės ragana, kad suprastum, jog Karlsonas, kuris gyvena namelyje ant stogo, nėra pats geriausias kompanionas vaikui.

Taigi, daugiau niekas apie juos negirdėjo: Mažylis užaugo tvarkingoje norvegų šeimoje su kitais įvaikiais, o Karlsonas...

Karlsonas ir dabar - jau visas žilas, su ilga barzda, tik jau be propelerio, sėdi mažame kambarėlyje  su grotuotu langeliu ir iš išorės užrakinamomis durimis. Taiso raganom smulkią buitinę techniką. Taip užsidirba duonai.

Kartais kokiai raganai būna gerumo valandėlė ir tada jam į skardinį dubenėlį prie duonos įkrečia šaukštą kitą uogienės.