Nobelio premijos laureatas kliedi prokremliškomis erezijomis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/nobeli... 2015-07-08 12:07:59, skaitė 2928, komentavo 0

Nobelio premijos laureatas kliedi prokremliškomis erezijomis

 

„Niujork taims“ apžvalgininkas, Nobelio Ekonomikos premijos laureatas Polas Krugmanas teigia, kad Graikijos NE referendume, nepritariant Europos kreditorių finansiniam planui, – visos Europos laimėjimas, skelbia businessinsider.com.

„Mes ką tik tapome liudininkais, kaip Graikija atsilaikė prieš begėdišką patyčių ir bauginimo kampaniją, bandymą išgąsdinti graikų visuomenę ne tik priimant kreditorių reikalavimus, bet ir atsikratyti jų valdžios. Tai buvo gėdingas šiuolaikinės Europos istorijos momentas, ir jis būtų sukėlęs pasibjaurėtiną precedentą, jei būtų pavykęs“, – rašė P. Krugmanas.

Pasak ekonomisto, nepriklausomai nuo to, ar Graikija pasiliks, ar išeis iš euro zonos, sekmadienio balsavimas parodė, kad „demokratija yra kur kas svarbesnė, nei susitarimas dėl valiutos“.

P. Krugmanas, praėjusią savaitę rašęs, kad jis sakytų „ne“, jeigu jam tektų balsuoti referendume, sekmadienį savo skiltyje teigė, kad graikų pasakymas „ne“ referendume reiškia siekį stiprinti demokratiją Europoje.

Šaltinis: businessinsider.com

Kyla klausimas, ar tas Nobelio premijos laureatas yra susipažinęs su Gabrieliaus Landsbergio įžvalgomis? Ar tam laureatui kas nors išverčia Lietuvos karo ledi konservatorės Rasos Juknevičienės facebook paskyros tekstus, svarbius visai Europai? Ar tą apžvalgininką kas nors informuoja apie tarptautinio masto liberaliųjų jėgų atstovų Antano Guogos ir Petro Auštrevičiaus aktualius pasisakymus? Ir nejaugi jis neanalizavo Lietuvos finansų ministro Rimanto Šadžiaus pastabų? Galų gale, ar šitas niekam Lietuvoje nepažįstamas Paulas Krugmanas klauso, ką apie Graikiją kalba viena įtakingiausių Europos politikių – Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė?

Šis Nobelio vardo apdovanojimą nežinia už ką gavęs veikėjas galėtų pradėti žiūrėti Lietuvos nacionalinio transliuotojo analitiškas teisybės laidas („Panorama“, „Pasaulio panorama“, „Savaitė“), kurios kasdien ir kas savaitę paskelbia stulbinamų atradimų ir išvadų apie politinę situaciją Europoje. Nes mūsų šalies politologai, politikai, ekonomistai ir žurnalistai ne tik žino, kas tai yra tikroji propaganda ir kibernetiniai karai, dabar pakibę virš kiekvieno europiečio galvos, bet ir veda seminarus, apmoko mūsų žmones, užsiima šviečiamąja veikla, stengdamiesi apsaugoti visus Lietuvos piliečius.

Galiausiai šis neišmanėlis galėtų nors retkarčiais perskaityti iškilių mūsų žiniasklaidos grandų – Rimvydo Valatkos, Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės  – mintis, kurios ne vienam akis atvėrė  ir privertė susimąstyti apie tikrąją Europos Sąjungos situaciją, kuri net neįtaria, kad stovi ant karo slenksčio.

Nemalonu, kada Nobelio premijos vardas teršiamas Kremliaus tvaiku.

Keli susiję:

Bet koks bandymas gražbyliauti ir stengtis neįžeisti Rusijos, jau nebe vietoje

Politologas ir dėstytojas N. Maliukevičius „sužibėjo“ nepriklausomame Rusijos televizijos kanale „Dožd“

Siekdami užkariauti Lietuvą ir Baltijos šalis, pirmiausia rusai puls Švediją