Kaip skandinaviško organo Delfi.lt samdiniai Lietuvoje komunistų partijos šešėlio išsigando

Autorius: Laurynas Ragelskis Šaltinis: http://ragelskis.lt... 2015-07-09 21:18:37, skaitė 4040, komentavo 0

Kaip skandinaviško organo Delfi.lt samdiniai Lietuvoje komunistų partijos šešėlio išsigando

Pačio etiškiausio Lietuvoje portalo - skandinavams priklausančio proto performatoriaus UAB "Delfi" samdiniai gąsdina lietuvius. Moteriškė pasamdyta atlikinėti "verslo(?!) naujienų reporterės" vaidmenį (matyt, tai naujas kodinis iuberkopypeistorės pavadinimas) Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė feisbuke atrado baisingą baisybę, kurią netruko paskleisti per savo darbdavio organą. Tik įsiklausykite į grėsmingą pažadą, kuriuo garbioji kopypeistintoja pradeda savo žygį už Tėvynės Laisvę ir Visuotinę Demokratiją:

Vilniaus barų ir kavinių pomėgis lankytojams pasiūlyti paskaityti senų knygų gali atsisukti prieš juos pačius.

Socialiniame tinkle „Facebook“ dalijamasi nuotraukomis, kuriose matyti vienoje iš „Coffee Inn“ tinklo kavinių lentynoje padėta  „Tarybų sąjungos komunistų partijos istorija“, išleista 1974 m.

Tai daliai internautų sukėlė pasipiktinimą.

Net neabejoju, kad tarp tos dalies - visas skandinavų samdinių kolektyvas. Ir ne tik iš UAB "Delfi", bet ir jų kolegos - pancerovinės žydblusės skandinaviško 15min. Pasižiūrėkite patys - kaip tai BAISU!!!

Vien nuo viršelio spalvos gali ištikti priepuolis, o perskaičius įvadą - neišvengiamai teks skiepytis nuo stabligės...

Be abejo, kartu su skandinaviškų vertybių platintojais negalėjo nepasibaisėti ir kiti tolerancijos bei amerikietiškų vertybių apologetai:

„Nesiūlau jokiu būdu šios knygos deginti, negalime nusiristi iki jų lygio ir kartoti istorijos klaidų. Tačiau net ironiškas propagandos šaržavimas turi turėti kitą formą ir jeigu toks buvo tikslas dedant šią knygą į lentyną - Jums nepavyko. Jeigu norite sušaržuoti ar atskleisti propagandos groteskiškumą - įstiklinkite tą knygą, perdarykite, pridėdami visokių paveiksliukų ar paaiškinimų, parodydami, kaip meistriškai veikė tuometinė cenzūra ir kaip plunksna manipuliuodavo žmonių likimais. Tokiai knygai vieta Grūto parke, nes žmonės žino, ko ten tikėtis, bet ne „Coffee Inn” kavinėje, kuri reprezentuoja absoliučiai priešingas vertybes”, - feisbuke rašė visuomenininkas Žygimantas Zabieta.

Toliau, kaip dera, gerai stukačiokei, skandinavų samdinė iškniso ir kitus siaubą keliančius atvejus:

Taip pat sostinės „Bukowski“ bare kita lankytoja aptiko 1983 m. išleistą knygą „Kruvini Amerikos imperializmo pėdsakai“.

O tada jau kaip priklauso - reikia surasti kaltus ir viešai nuplėšti nuo jų skalpą. Ar bent jau priversti atlikti viešą apsipjaustymą - škia, kad visi suprastų, ko tolerantiška vakarų visuomenė nepakęs ir nepratoleruos. Ir kaltas buvo surastas:

Vienas iš kavinių tinklo „Coffee Inn“ įkūrėjų Nidas Kiuberis pripažino, kad tokią knygą lentynoje buvo galima rasti ir įvardijo tai, kaip žmogišką klaidą.

„Labai ačiū tai pastebėjusiam nuotraukų autoriui, aš tai vertinčiau kaip elementarią žmogišką klaidą, kai dizaineriai pagal mūsų pageidavimą rinko skaitytas knygas į kavinę, tiesiog ši konkreti knyga prasprūdo pro žmogišką filtrą. Aš asmeniškai būčiau jos nedėjęs“, - DELFI komentavo jis.

Pasak jo, ši knyga iš kavinės lentynos bus išimta.

Norėčiau aišku paklausti vargšo Nido Kiuberio - ar jam nebritku, kai kažkokia mandavoškė verčia jį būti durniumi jo paties kavinėje? Bet, kadangi iš anksto galiu nuspėti gerbiamo verslininko, pabučiavusio etiškajam portalui į tą vietą, iš kur krenta šokoladas, susilaikysiu nuo beprasmiškų klausimų.

Žinoma, skandinavų samdinė nepamiršo, kad ją kažkas pasamdė kaip tipo kažkokią žurnaliste ar panašiai, todėl pasistanginusi ir atlikusi žurnalistinį tiriamąjį darbą Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė surado, kas jos nuomone, turėtų pademonstruoti jos neįkainojamas pastangas atspindėti ir kitą nuomonę...

Istorikas prof. Valdas Rakutis didesnės problemos dėl tokių knygų kavinėse neįžvelgia.

„Aš manau, kad į tai reikėtų žiūrėti ramiai, tai yra senos makulatūrinės knygos, natūralu, kad kai valė bibliotekas, liko dideli kiekiai knygų, kad jų nedegintų ir neatiduotų į makulatūrą, buvo sugalvota papuošti kavinę. Žinoma, galima būtų prie jų pridėti paaiškinimu, kokios tai knygos ir ką jos reiškia“, - DELFI komentavo jis.

Štai ir viskas.

Man gi belieka paklausti - žmonės, kaip dar ilgai jūs leisite kad visokie skandinavų samdomi šiukšlintojai terštų jūsų protus? Kas jūs - tokie patys nuskriaustieji nabagučiai kiuberiai, kuriuos dėl "jų gero firmos vardo" galima viešai gaidinti? Laikas uždaryti tą skandinaviškų vištgaižių ir gaidviščių lizdą - ir tą padaryti galime tik mes: tiesiog nebesilankykite toje mėšlidėje iš D raidės.

Bijote kažką prarasti? Nesijaudinkit - ir taip atsiras geradarių, kurie delfistinį mėšlą paskleis po eterį, kaip kad paskleidė ir šitą baisingai baisią istoriją, atrastą feisbuke atgal į feisbuką.