B. Obama pranešė, kad JAV pasiskubins treniruoti Irako ir Levanto islamo valstybės smogikus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/bobama... 2015-07-10 03:02:58, skaitė 3668, komentavo 0

B. Obama pranešė, kad JAV pasiskubins treniruoti Irako ir Levanto islamo valstybės smogikus

Reiškinį, kai žmogus netyčia pasako tai, apie ką galimai galvoja, kitaip tariant, kai tam tikra frazė išsprūsta, Zigmundas Froidas (Sigmund Freud) 1901 m. pavadino parapraksiu.

Ar liepos 8 d. JAV prezidento Barako Obamos (Barack Obama) frazė mes greitiname ISIL pajėgų apmokymus yra froidiškasis parapraksis, spėlioja pasaulio psichologai, politologai, apžvalgininkai.

Oficialiame prezidento skaitytame tekste paminėti būtent ISIL kariai, kitaip tariant, vadinamosios Islamo valstybės teroristai.

B. Obamos klaida kalbant Pentagone vienus nustebino, kiti kaip tik nenustebo, teigdami, kad tai tik darsyk įrodo, kas stovi už teroristų.

JAV vyriausybė vadinamąją Islamo valstybę vadina būtent ILIV (Irako ir Levanto islamo valstybė - Islamic State of Iraq and the Levant).

Oficialiai JAV kariai apmoko Irako karius: jau apmokyti 9 tūkst., ketinama apmokyti 24 tūkst.

JAV bombarduoja Iraką nuo 2014 m. rugpjūčio, beveik metus vykdo karines operacijos Sirijoje, nors tam neturi Jungtinių Tautų ir Sirijos vyriausybės mandato (leidimo).

---
LDiena.lt: tokie rimti dalykai "netyčia" nenutinka. Kadangi pats JAV p-rezidentas savo kalbų nerašo - jis tik skaito, yra du galimi variantai:

1 - Baltųjų rūmų "spyčraiteriai" gavo komandą viešai išgaidinti Obamą, suteikiant dar vieną sodrų štrichą dvesiančio globalaus parazito agonijai;

2 - JAV p-rezidentas, kaip berazumis skaitytojas paėmė (arba jam buvo paduotas tokios pat berazumės sekretorės) ne tą popieriaus lapuką ir perskaitė kas buvo paruošta skaityti už uždarų durų, o ne atviroje spaudos konferencijoje.