Lenkijoje prasidėjo didžiausios JAV kariuomenės perkėlimo į Europą pratybos

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2020-03-01 07:43:00, skaitė 860, komentavo 12

Lenkijoje prasidėjo didžiausios JAV kariuomenės perkėlimo į Europą pratybos

Remiantis Lenkijos vyriausybės saugumo centro duomenimis, "DEFENDER 2020" vykdomas siekiant išbandyti JAV kariuomenės perkėlimą į Europą

VILNIUS, vasario 29 — Sputnik. Šeštadienį prasidėjo didžiausios JAV kariuomenės perkėlimo į Europą pratybos, savo Twitter paskyroje rašė Lenkijos gynybos ministras Mariušas Blaščakas.

"Per daugelį metų mes pradėjome didžiausias "DEFENDER 2020" pratybas. Juose dalyvaus apie 37 tūkst. karių, iš jų 20 tūkst. iš JAV", — rašė Lenkijos gynybos ministerijos vadovas.

"Pirmieji JAV armijos kariai jau kirto Lenkijos sieną", — pridūrė jis.

Remiantis Lenkijos vyriausybės saugumo centro duomenimis, "DEFENDER 2020" vykdomas siekiant išbandyti JAV kariuomenės perkėlimą į Europą.

"Tai nebus NATO pratybos, o amerikiečių divizijos lygmuo. Pagrindinis jų tikslas bus patikrinti amerikiečių armijos sugebėjimą perkelti sausumos pajėgas iš bazių giliai JAV į rytinės pakrantės uostus, o paskui į jūrų uostus Europoje", — teigiama dokumente. 

Nurodoma, kad iškrovus karinę techniką iš laivų, ji toliau bus gabenama sausumos transportu į operacines zonas per Vokietijos ir Lenkijos teritoriją į Baltijos šalis.

Tuo pačiu, pratybos "DEFENDER 2020" bus trečios pagal dydį karinės pratybos Europos žemyne po šaltojo karo.

Anot informacinio centro, iš viso pratybose dalyvaus 37 000 karių iš JAV, taip pat sąjungininkų šalių ir partnerių. Jose dalyvaus sausumos pajėgos: divizijos vadovybė, trys šarvuotosios brigados, artilerijos brigada, taip pat šių pajėgų palaikymo būriai. Be to, dalyvaus JAV oro pajėgų ir jūrų pėstininkų korpusai.