Rizika sveikata tėvynės labui. Koronavirusas prieš Lietuvos patriotizmą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-03-04 11:46:00, skaitė 680, komentavo 1

Rizika sveikata tėvynės labui. Koronavirusas prieš Lietuvos patriotizmą

Dėl koronaviruso plitimo grėsmės Seimas radikaliai sumažino svarbiausios šventės — 1990 metų kovo 11-osios Nepriklausomybės akto pasirašymo 30-mečio — renginių. Visa veikla patalpose apribota. Tai taip pat gali turėti įtakos ir renginiams gatvėse

Plakatai jau nupiešti, vėliavos išplautos ir išlygintos, konservatoriai paruošė didelę partiją marškinėlių su savo vado portretu. Viskas paruošta pagrindinei šventei — mitingams ir eisenoms šventą dieną kiekvienam lietuviui — kovo 11-ąją. O štai Lietuvos demokratijos širdyje — Seime — išsigando kažkokio Kinijos viruso.

"Viduje [Seimo pastate] nebus renginių, skirtų kovo 11 dienai. Aikštėje bus vėliavos pakėlimas ir trumpas pranešimas plenarinių sesijų salėje kovo 10 dieną", — Lietuvos žiniasklaidai sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

O juk VSD perspėjo, kad Kinija, kaip ir Rusija, yra pagrindinė grėsmė nacionaliniam saugumui. Kaip į vandenį žiūrėjo. Bėda atslinko būtent iš ten.

Ekonomistai jau skaičiuoja kelių milijonų dolerių nuostolius dėl krintančių akcijų Vilniaus prekybos biržoje. Prezidentas griežtai nurodo vyriausybei imtis visų priemonių, kad būtų užkirstas kelias koronaviruso plitimui iš Šiaulių ligoninės, kurioje stebima pirmoji lietuvė, užsikrėtusi šia bjaurastimi. Populiariausi žurnalistai kalba tik šia tema. Jie žino beveik viską apie šį virusą. Kai kurie — daugiau nei gydytojai ir mokslininkai.

Ypač aktyvūs komentatoriai socialiniuose tinkluose. Jie pateikia patarimų, kaip apsisaugoti nuo infekcijos, kokius vaistus gerti. Kai kurie pataria gerti daugiau spirito. Jie net sako, kad koronavirusas nepakelia nikotino. Ir pateikia statistiką — tik trečdalis rūkalių užsikrečia.

Na, o pagrindinė ne tik "lovos ekspertų", bet ir epidemiologų rekomendacija: nesilankykite viešose vietose ir nespauskite vieni kitiems rankų. Štai net Vokietijos vidaus reikalų ministras atsisakė paduoti ranką kanclerei Angelai Merkel, bijodamas iš Kinijos plintančio viruso.

Taip Lietuva ruošiasi švęsti Nepriklausomybės akto pasirašymo 30-metį. Ir kaip tikriems patriotams tokią dieną išsėdėti namuose? Kas šauks "Lietuva — lietuviams!" Gedimino prospekte?

Žinoma, kiekvienas patriotas turi teisę rūpintis savo sveikata ir gyvenimu. Niekas jam nedraudžia išreikšti savo meilės šaliai ir išdidžiai iškelti valstybinę vėliavą virš galvos. Vaikščioti su ja Katedros aikštėje ir atkišti krūtinę nematomam Kinijos žudikui. Seneliai ir proseneliai nebijojo NKVD kulkų!

Taigi, mieli Lietuvos patriotai, skubiai apsilankykite partijos "Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai" vietiniuose padaliniuose. Gaukite ten marškinėlius su Lietuvos demokratijos patriarcho Vytauto Landsbergio atvaizdu. Nemokamai! Tačiau sveikintinos yra geranoriškos aukos (ne mažesnės nei marškinėlių kaina). Renkame pinigus lemiamai kovai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Juk suprantate, kad be pinigų nebus įmanoma grąžinti valdžios į tikrų patriotų rankas. Taip, ir dvasiniam Lietuvos žmonių vadovui reikalinga geresnė mityba, gydymas ir... apsauga nuo visokio plauko diversantų.

Ir tegul bailiai parlamentarai sėdi Seimo kabinetuose su marlės kaukėmis. Tikras patriotas vien savo tikėjimu užmuš bet kokį virusą, kenkiantį Lietuvos valstybės nepriklausomybei ir nacionaliniam saugumui!

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.

Naujasis koronavirusas: geografija, simptomai ir prevencija
Naujasis koronavirusas: geografija, simptomai ir prevencija