Kaip Uab DELFI banditus - "kovotojais" pavadino

Autorius: Vincas Šaltinis: http://www.delfi.lt/news/daily... 2015-07-12 12:02:34, skaitė 4706, komentavo 0

Kaip Uab DELFI banditus -

Delfis ir vėl "teisingai" infomuoja visuomenę t.y. formuoja visuomenės nuomonę. Pasako kur kovotojai, o kur teroristai. Šiuo atveju matosi, kad visoje Ukrainoje įsigali chaosas. Štai viena gauja besiaiškindama santykius su kita gauja nesusitarė ir įvyko susišaudymas. Kaip ir priklauso struktūrai primenančiai valstybę, į įvykio vietą atvažavo teisėaugos organai, o Delfyje jie buvo pavadinti nusikaltėliais. Tame yra dalis tiesos, nes buvusioje Ukrainoje visos struktūros tiek kriminalizuotos, kad nuo banditų praktiškai nesiskiria. BET kiti nusikaltėliai iš pravyj sektor tokiais nepavadinti, o kaip ir išteisinami, suteikiat jiems kovotojų ale šventųjų aureolę. Tik kad kovoja jie ne už kokius ten aukštus idealus, o už banalius pinigus.

Pravy sektor banditai čia vadinami kovotojais, panašiai kaip Sirijoje vietinius skerdžiandys žudikai iš ILIV irgi kovotojai; tuo tarpu prieš ukrų gaują kovojantys doneckiečiai yra teroristai. Neatmetu kad ir ten pilna kriminalo įtakos zonų ir banditizmo, bet nežiūrint į tai, situacija ten vistiek sveikesnė jau vien todėl kad pas juos neaidi lozungai eiti pas ką nors ir žudyti, nes kalba kita šnekta.

Kai visiem suklijuoji teisingas etiketes - viskas būna aišku. Paskaičiau ir man pasidarė viskas aišku - Ukraina didinga valstybė su nenuilstančiais "kovotojais" iš pravyj sektor kovojančiais su nesančia rytų Ukrainoje Rusų kariuomene ir ten siautėjančiais teroristais-separatistais pasiskelbusiais Donecko liaudies respublika. 

Man čia viskas labai primena laikus, kai Lietuva "kovojo" už "savo" nepriklausomybę - mes irgi buvome separatistai ir nesusipratėliai, ale kaškodėl tas žiaurus teroristinis rusas nesakė, kad reikia eitui žudyti tuos litovcus koloradus... nežinau kodėl jie taip - juk tai nedemokratiška.