Save psichologu vadinantis Robertas Povilaitis į savo pretenzijas gavo viešą atsakymą, kuriame jam kaip idiotui ant pirštų buvo paaiškinta kur eiti ir ką daryti

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/basiba... 2020-03-13 18:36:00, skaitė 983, komentavo 0

Save psichologu vadinantis Robertas Povilaitis į savo pretenzijas gavo viešą atsakymą, kuriame jam kaip idiotui ant pirštų buvo paaiškinta kur eiti ir ką daryti

Save psichologu vadinantis Robertas Povilaitis. Nuotr. facebook.com

Ekspertai.eu informuoja Lietuvos visuomenę, Lietuvos policiją ir asmenį Robertą Povilaitį, prisistatinėjantį viešumoje kaip "psichologas". Su visu informavimo tekstu galite susipažinti žemiau:
---

Basibaigiant psichologo nustatytam laikui, „ekspertai.eu“ nusiuntė atsakymą R. Povilaičiui, kopiją policijai

Kovo 12 d. į ekspertai.eu kreipėsi psichologas Robertas Povilaitis.

„Žemiau nurodytose publikacijose jūs be mano sutikimo panaudojote mano nuotraukas:

Psichologas R. Povilaitis: man atrodo, nemažai žmonių ilgainiui suprato tuomet užlipę ant grėblio

Iki vasario 14 d. psichologas Robertas Povilaitis prašo pašalinti tekstą susijusį su Garliavos istorija

Pedofilijos ir žudymų istorijoje įžvalgomis pagarsėjęs psichologas kreipėsi į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą

„Ekspertai.eu“ pradeda bendradarbiavimą su policija dėl komentarų, susijusių su psichologu Robertu Povilaičiu

Prašau iki 2020 m. kovo 13 d. 15 val.:

1. Pašalinti visas mano nuotraukas iš aukščiau nurodytų publikacijų.

2. Pašalinti visus po visomis aukščiau nurodytomis publikacijomis esančius komentarus, nes jie žeidžia mano garbę ir orumą“, - laiške parašė R. Povilaitis.

Ekspertai.eu parengė atsakymą psichologui, kurio kopiją persiuntė ir policijos pareigūnams.

„Labai malonu, kad skaitote ekspertai.eu, domitės, kas vyksta pasaulyje ir Lietuvoje.

Norime informuoti, kad ekspertai.eu visas fotografijas ar vaizdo įrašus, kuriuos skelbia publikacijose, ima tik iš viešų šaltinių, tokių kaip prezidentas.lt, lrs.lt, facebook.com, lrv.lt , youtube.com ir t.t. ir pan.

Jūsų nurodytose keturiose nuorodose visos fotografijos paimtos tik iš viešų, bet kuriam piliečiui prieinamų šaltinių, o ne privačių.

Atkreipiame dėmesį, kad komentaras – tai viešas informacijos paskelbimas. Todėl komentatorius atsako už savo viešai paskelbtą žinomai neteisingą, įžeidžiančią, šmeižikiško ar nusikalstamo turinio informaciją (tai yra komentarai, kuriuose skatinama tautinė, rasinė, religinė ar kitokia neapykanta, raginimai nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, organizuoti sąmokslą prieš valstybę, pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą, šiais tikslais kurti ginkluotas grupes arba daryti kitus nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos valstybę) LR teisės aktų nustatyta tvarka.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato tyrėjai kovo 10 d. yra informavę, kad „Policijos komisariate atliekamas tyrimas medžiagoje Nr. M-1-01-15715-20 dėl internetiniame tinklalapyje www.ekspertai.eu patalpintų komentarų“.

Šiuo klausimu pareigūnai kreipėsi į ekspertai.eu prašydami pateikti juos dominančią informaciją, būtent šiuo metu tokia informacija policijai kovo 13 d. jau išsiųsta.

Atsižvelgiant tai kas išsakyta aukščiau, ekspertai.eu negali išimti VISŲ komentarų iš jūsų minėtų publikacijų, nebent tai nurodytų padaryti teisėsaugininkai ar teismas.

Patys ekspertai.eu, kiek pastebi, šalina komentarus su keiksmažodžiais, vulgarybėmis ar piktybiškai kartojamus.

Jei jūs nurodytumėte konkrečius komentarus, kurie jūsų manymu turėtų būti pašalinti, toks prašymas būtų svarstytinas ir komentarai būtų pašalinti, jei jie pažeistų aukščiau minėtas taisykles, susijusias su komentarų rašymu.

Ačiū, kad esate“, - rašome ekspertai.eu laiške R. Povilaičiui.

Susiję: