Geros naujienos: Patvirtinti vaistai kovai prieš koronavirusą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/gero... 2020-03-19 02:03:00, skaitė 1107, komentavo 1

Geros naujienos: Patvirtinti vaistai kovai prieš koronavirusą

Kadangi koronaviruso atvejų toliau daugėja visame pasaulyje, Kinijos nacionalinė medicinos produktų administracija patvirtino pirmąjį antivirusinį vaistą. Vaistas vadinamas Favipiravir, arba Avigan. Teigiama, kad šis vaistas gydo koronavirusą

Favipiraviras , taip pat žinomas kaip T-705 , Avigan , arba favilaviras.

Savaitgalį Taizhou miesto vyriausybė paskelbė, kad „Favipiravir“, yra pirmasis vaistas, kuris gali sustabdyti šios mirtinos ligos plitimą. Šiuo metu Kinijos medikai naudojo šį Japonijoje pagamintą preparatą kuris dar vadinamas  kovai su gripu nuo 2014 metų. Šį preparatą gamina bendrovė „Fujifilm Toyama Chemical“, – rašo dailymail.co.uk

Pranešama, kad „Avigon“ vaisto bandymai buvo sėkmingi Uhane ir Šendžene – viruso epicentre. Teigiama, kad preparatas sumažina ligos trukmę nuo vienuolikos iki keturių dienų.

Vaistas, kurio aktyvioji medžiaga yra „Favipiraviras“, Kinijoje išbandytas su 340 pacientų. Vaistus vartoję ligoniai greičiau pasveiko, jų plaučių būklė buvo geresnė už tų, kurie preparato negavo. Manoma, kad vaistas blokuoja viruso plitimą ligonio organizme.

Deja, tyrimas parodė, kad „Favipiraviras“ nepadėjo sunkios būklės ligoniams. Tad šiandien pasaulis dar neturi medikamentų, kurie šimtu procentų išgydytų nuo koronaviruso.

Vienas žinomiausių šiai dienai vaistus „Avigan“ gaminanti įmonė „Fujifilm“, kuri labiau pasaulyje žinoma dėl savo fotoaparatų. Trečiadienį firmos akcijos pakilo 15 procentų, po to, kai Kinija paviešino vilčių teikiančius tyrimo rezultatus.

dailymail.co.uk inf.