NATO Lietuvai „padeda“ koronaviruso užkratu: užsikrėtė NATO bataliono kariai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/nato... 2020-03-25 08:17:00, skaitė 747, komentavo 3

NATO Lietuvai „padeda“ koronaviruso užkratu: užsikrėtė NATO bataliono kariai

Užkrėsti NATO kariai. Koronavirusas patvirtintas aštuoniems Lietuvoje dislokuoto tarptautinio NATO bataliono kariams iš sąjungininkų šalių, antradienį patvirtino Krašto apsaugos ministerija

Kiek nuo jų  galėjo užsikrėsti dar karių nutylima, tikėkimės, kad skaičiai nebūs įspūdingi. 

„Iki šiol koronavirusas nustatytas aštuoniems bataliono kariams. Pirmasis atvejis buvo savaitgalį, dar septyni atvejai patvirtinti antradienį“, – žiniasklaidai pranešė krašto apsaugos ministro patarėja Vita Ramanauskaitė.

Ministro patarėja sakė negalinti detalizuoti, kokių sąjungininkų šalių kariams buvo patvirtintas virusas.  Išaiškėjo, kad savaitgalį susirgęs olandų karys ir dar keturi olandų kariai, kuriems virusas buvo įtartas dėl ligos simptomų, buvo išskraidinti į Nyderlandus.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis teigia, kad šiuo metu kariuomenėje situacija dėl koronaviruso yra valdoma. Pasak jo, virusu užsikrėtė vienas olandų karys bei valgyklos darbuotojas.

Krašto apsaugos ministerijos tinklalapyje kam.lt rašoma:

Kovo 24 d. nustatyti dar keletas naujų COVID-19 susirgimo atvejų Rukloje dislokuotiems NATO priešakinių pajėgų bataliono kariams. Susirgę sąjungininkų kariai yra gydomi specialiai tam skirtoje patalpoje karinėje teritorijoje, kur juos prižiūri karo medikai. Ten pat buvo imami ir mėginiai viruso tyrimams.

Savaitgalį susirgęs karys ir dar keturi olandų kariai, kuriems pasireiškė ligos požymiai vakar, jų vadovybės sprendimu, buvo išskraidinti į Nyderlandus. Pasak NATO pajėgų atstovų, šie užsienio kariai buvo išskraidinti gydytis savo šalyje taip tausojant Lietuvos medicinos pajėgumus.

Lietuvos kariuomenė kartu su sąjungininkų dislokuotais kariais ir toliau naudoja visas saugumo priemones viruso plitimui užkardyti. Kontaktą su sergančiais galimai turėję asmenys yra izoliuoti, laikomasi visų karantino reikalavimų. Lietuvos kariuomenė palaiko nuolatinį kontaktą su sąjungininkais dėl galimos pagalbos ar paramos.

Parengta pagal kam.lt inf.