Vytautas Matulevičius: Kova už valdžią maro metu

Autorius: Vytautas Matulevičius Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-04-01 08:25:00, skaitė 867, komentavo 2

Vytautas Matulevičius: Kova už valdžią maro metu

Valstybėje - padėtis, kokios dar niekad nebuvo, o Rita Miliūtė sėdi visuomeninio transliuotojo eteryje ir, naudodamasi iš pareigų atleistu premjero patarėju Skirmantu Malinausku, bando supjudyti Saulių Skvernelį ir sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą. Ir dar pastarąjį kiek įmanoma apdergti ir pavaizduoti nieko nesugebančiu mulkiu.

Tai kodėl auga jo reitingai, ir dar kritinėmis aplinkybėmis? Jei jis toks mulkis, kaip bando pavaizduoti žurnaliste apsimetanti asaba?

Aš nebalsavau už dabar esančius valdžioje, nes įsivaizduoju Lietuvą valdomą kitokio tipo politikų, bet viskam yra ribos. Pulti ir dergti valdžią, kai visos Lietuvos institucijos stengiasi iš paskutiniųjų gelbėti valstybę ir jos piliečius nuo dar neregėtos pandemijos ir jos padarinių - tai tas pats, kaip siekti savo politinių tikslų per mirusiųjų lavonus.

Dar būtų pusė bėdos, jei Rita Miliūtė savo ciniškose pastangose būtų vieniša. Anaiptol! Ją net pranoksta buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri su pandemija kovojantį sveikatos apsaugos ministrą viešai išvadino „gyvūnu” - užuot jam padėkojusi, kad Lietuva vis dar laikosi ir kad jis, kaip ir kiti valstybės pareigūnai, nesibaimina nuolat rizikuoti savo sveikata ar net gyvybe.

Tačiau liūdniausia, kad toks elgesys tėra tik pradžia, ir toliau bus dar tik blogiau. Juk uždavinys - bet kokia kaina sustabdyti pradėjusius augti Aurelijaus Verygos reitingus, kurie per rinkimus gali tapti peiliu po kaklu konservatoriams. Todėl galime būti tikri, kad pjudymas nesiliaus ir per patį epidemijos piką, galintį Lietuvai tapti lemiamu. Tam ruošiamasi ir finansiškai: Dalia Grybauskaitė jau įkūrė fondą su R. Miliūtės darbdaviu Andrium Tapinu, į kurį renka aukas. Planas tiesiog genialus - už visų jūsų pinigus pripirkti įrangos kovai su epidemija ir po tai pateikti kaip savo neįkainojamą nuopelną Lietuvai.

Nuošalyje nuo šio švento reikalo neliko ir patriarchas Vytautas Landsbergis, pervedęs Andriaus Tapino televizijai 100 tūkst. eurų iš savo fondo (priminsiu, kad jame laikomos kadaise Norvegijos lietuvių tautai padovanotos lėšos).

Taigi, kovai prieš „gyvūnus” pasiruošta! Tačiau istorija sako, jog tie, kas siekia savo tikslų bet kokia kaina ir nesustoja net prieš žmonių gyvybes, anksčiau ar vėliau pralaimi. Manau, taip nutiks ir šį sykį. Ir tai ir bus jiems Dievo bausmė už pasibaisėtiną elgesį.