Vengrija apmokestins transnacionalinius prekybos tinklus, bankus ir papildomai finansuos medicinos darbuotojus

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2020-04-06 08:47:00, skaitė 820, komentavo 3

Vengrija apmokestins transnacionalinius prekybos tinklus, bankus ir papildomai finansuos medicinos darbuotojus

Vengrijos vyriausybė kovo 4 dieną pranešė, kad įveda mokesčius transnacionaliniams prekybos tinklams ir bankams, kad padidinti valstybės biudžeto pajamas, būtinas kovai su koronaviruso pandemija.

Mažmeninės prekybos tinklai valstybei sumokės 106 milijonus dolerių, o bankai apie 162 milijonus dolerių. Transporto mokestis, 100 milijonai dolerių, kuris tenka savivaldybių biudžetams, bus pervedamas į valstybės iždą.

Premjero administracijos vadovas Gergely Gulyas pareiškė šeštadienį, kad politinės partijos neteks 50 procentų finansavimo, tai sutaupys biudžetui 3,5 milijono dolerių. Jo žodžiais, vasaros pradžioje sveikatos apsaugos darbuotojai gaus 1500 dolerių priedus.

Savaitės pradžioje bus skelbiamas kovos su pandemija veiksmų planas, tam skiriama iki 18-20 procentų BVP.

Daugiau negu tris kartus daugiau gyventojų negu Lietuva turinčioje Vengrijoje (9,8 milijono) užsikrėtusių koronavirusu kovo 4 dieną buvo 678, o mirčių 32 atvejai.

Nors Vyšegrado šalių grupė, kuri nepriima „pabėgėlių“, geriausiai tvarkosi su koronaviruso pandemija, tačiau iš Briuselio būtent šios šalys sulaukia nuolatinės kritikos ir grasinimų.

Nuorodos: