Premjeras S. Skvernelis toliau ieško būdų, kaip būtų galima pasiskolintų pinigų duoti užsakomajai žiniasklaidai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/premje... 2020-04-08 07:55:00, skaitė 1285, komentavo 2

Premjeras S. Skvernelis toliau ieško būdų, kaip būtų galima pasiskolintų pinigų duoti užsakomajai žiniasklaidai

Premjeras S. Skvernelis. Nuotr. lrs.lt

Ekspertai.eu jau yra skelbę, kad Finansų ministerija nesugeba atsakyti į paprastus klausimus, tai kaip jai seksis tvarkytis su pašalpiniais (valdžia tai verslo skatinimo) milijardais.

Kaip žinoma, tie milijardai valstybės vardu bus skolinamiesi. Kaip juos reikės gražinti valdžia nedetalizuoja.

Vyriausybė skelbia, kad balandžio pradžioje „premjeras Saulius Skvernelis nuotoliniu būdu bendravo su žiniasklaidos asociacijų atstovais dėl patiriamų sunkumų esant koronaviruso situacijai Lietuvoje“.

Apie tai nušviečiama Vyriausybės pranešime visuomenei „Ministras Pirmininkas: Vyriausybė ieškos būdų, kaip padėti žiniasklaidai“.

Informuojama, kad „pokalbyje dalyvavo kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, Lietuvos radijo ir televizijos, interneto žiniasklaidos, nacionalinės spaudos, kultūros periodinių leidinių, nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos vadovai ir kitų žiniasklaidos priemonių atstovai“.

Kokie konkrečiai leidiniai prašo pinigų, kuriuos valstybė visų mokesčių mokėtojų vardu skolinsis, Vyriausybės pranešime nedetalizuojama.

„Sieksime rasti tarpsektorines skatinimo priemones regioninei ir nacionalinei žiniasklaidai, kultūrinei spaudai. Svarbiausia – ir pačios žiniasklaidos solidarumas ir tarpusavio sutarimas“, - pasakė premjeras S. Skvernelis.

Pranešama, kad „Vyriausybė yra priėmusi ekonomikos skatinimo ir pagalbos verslui planą, kuriuo siekiama padėti padengti nuostolius dėl koronaviruso ir įvesto karantino patiriančiam verslui“.

Plano esmė – skolintis milijardus ir juos dalinti tiems, kas paprašys.

S. Skvernelis žada nukentėjusiai žiniasklaidai ne tik leisti atidėti mokesčius, netaikyti PVM mokesčio, bet svarbiausia – didinti socialinės reklamos užsakymus.

T. y. Vyriausybė darys viską, kad net ir atėjus finansiniam krachui propagandiniai ruporai būtų kiek įmanoma šelpiami mokesčių mokėtojų pinigais.

 Apgailėtina, kai valdžiagyvių pimpačkiukai bando išlaižyti Skandinavijos judo-oligarchato rudąją, kuri juos tris su pusę metų ištisai dergė. Bet ko norėti iš ORGANIZUOTOS VAGIŲ IR BANDITŲ GAUJOS, kuri be masinių durninimo organų negalėtų išlaikyti užgrobtos valdžios savo kruvinose letenose.