JAV iš globalaus lyderio virto globaliu buduliu

Autorius: Anno Šaltinis: https://www.rubaltic.ru/articl... 2020-04-09 00:43:00, skaitė 1411, komentavo 3

JAV iš globalaus lyderio virto globaliu buduliu

JAV prezidentas Donaldas Trampas pasirašė dekretą dėl išimtinės JAV teisės eksploatuoti Mėnulio išteklius. Tuo pačiu metu Trampas įvedė kariuomenę į Niujorką, kur mirusių nuo koronaviruso žmonių lavonus buvo pasiūlyta suversti bendras kapų duobes miesto parkuose.

Nežiūrint visų šių naujienos kontrasto jos turi bendrą vardiklį - gopniškumas, arba budulizmas - nuo žodžio budulis (budulis -paikas, neišsilavinęs žmogus, tamsuolis; kvailys, mulkis, nevisprotis, bukaprotis, netikėlis, nevykėlis, žioplys). "Pandemija" įrodė, kad JAV jau nebėra supervalstybė. Ir nuo šito suvokimo Vašingtonas tampa dar labiau agresyvesnis ir pradeda „daryti Ameriką vėl didinga“, naudodamasis gatvinių-kieminių budulių metodais.

Amerika nelaiko kosmoso bendru ir pasiekiamu visai žmonijai, sakoma Baltųjų rūmų rezoliucijoje. JAV pripažįsta negaliojančiu 1979 m. JT valstybių-narių susitarimą, pagal kurį Žemės planetos palydovas priklauso visiems šios planetos gyventojams, todėl „Mėnulio negalima pasisavinti nacionalizuojant,  suvereniteto jame paskelbimu, nei naudojimosi juo keliu , nei jo okupacija, nei jokiomis kitomis priemonėmis“.

Vietoj to, Vašingtonas faktiškai skelbia Mėnulį savo 51JAV valstiją, kurios teritorijoje amerikiečiai gali įforminti žemės sklypus perduotus į privačią nuosavybę.

„Amerikiečiams turėtų būti suteikta teisė vykdyti komercinius tyrimus, išgauti ir naudoti išteklius kosminėje erdvėje pagal galiojančius įstatymus“, - sakoma Donaldo Trumpo pasirašytame dekrete. „Šiuo atžvilgiu valstybės sekretorius turėtų atmesti bet kokius kitos valstybės ar tarptautinės organizacijos bandymus aiškinti Mėnulio susitarimą kaip atspindintį ar kitaip išreiškiantį įprastą tarptautinę teisę“.

Kyla klausimas, nejaugi dabar Amerika yra tokia galinga, kad galėtų kaip piratai “prichvatizuoti” Visatą nuo likusios žmonijos? Atsakymas - ne. Priešingai.

Mėginimas nustatyti išimtines teises į Žemės palydovą vyksta atsižvelgiant į totalaus JAV kaip supervalstybės diskreditavimo fone dėl koronaviruso "pandemijos".

Amerika tvirtai ir užtikrintai pagaliau užėmė pirmąją vietą pasaulyje pagal COVID-19 išplitimą. Balandžio 9 d. JAV jau yra 446205 patvirtintų koronaviruso atvejų ir padidėja po 30 tūkst. atvejų per dieną. Niekas čia jau tikrai nepasivys Amerikos, tačiau amerikiečiai su savo mirtingumo rodikliais netrukus aplenks Italiją ir Ispaniją lavonų skaičiumi.

JAV tiesiog akyse praranda didžiosios galios aureolę ir nustoja būti pavyzdine šalimi, tai yra, šalimi, kuriančia įvaizdžius, kuriuos kitos šalys siekia perimti.

Kas dabar nori perimti ir pritaikyti sau Amerikos sveikatos apsaugos sistemą, dėl kurios tūkstančiai žmonių dusta savo butuose vien dėl to, nes pneumonijos gydymas su draudimu kainuoja 38 tūkstančius dolerių o be draudimo - 73 tūkstančius? Ir kas gali palaikyti puikia šalį, kurioje Niujorko valdžia sugalvojo kasti bendrus kapus miesto parkuose ir juose užkasinėti mirusių nuo koronaviruso kūnus?

COVID-19 yra universalus katalizatorius, kuris, be kita ko, atskleidė fenomenalų ydingumą tiek institucijų, tiek žmonių ant Kapitolijaus kalvos.

Institucijos laiku neįvertino koronaviruso pavojaus, nesugebėjo prognozuoti "pandemijos" masto, neaprūpino šalies reikiamu koronaviruso testų, kaukių ir ventiliatorių skaičiaus.

"Pandemijos" sąlygomis politikai pagal žmogiškumo normas elgiasi gėdingai. Donaldas Trampas iki kovo vidurio COVID-19 vadino įprastu gripu, kurio nereikia bijoti. paskui jis pradėjo sakyti, kad geriau tegul miršta žmonės, nei žlugs ekonomika.

Tikėtinas D.Trampo varžovas prezidento rinkimuose nuo Demokratų partijos, buvęs JAV viceprezidentas Jžo Baidenas pasirodė esąs tiesiog bailys. Jis pasislėpė rūsyje Delavere ir iš ten kalbasi su tauta per „Skype“.

Netinkamas amerikiečių lyderių elgesys atitinka tokį patį netinkamą savo šalies elgesį pasaulyje.

JAV „atmuša“ medicinos reikmenis iš europiečių, perperkant juos iš Kinijos už didesnę kainą ir paima tiesiai iš lėktuvų beišskrendančių į Vokietiją ar Prancūziją. Vokiečiai tai vadina XXI amžiaus piratavimu, tačiau JAV yra normalu atimti iš savo NATO sąjungininkų gyvybiškai svarbius jiems  respiratorius.

Normalu amerikiečiams ir supirkti koronaviruso testus "pandemijos" apimtoje Italijoje ir kariniais lėktuvais juos išvežti juos už okeano. Normalu priimti humanitarinę pagalbą iš Kinijos ir tada pateikti jai sąskaitą  6 trilijonų dolerių kompensacijai dėl koronaviruso padarytų ekonominių nuostolių.

Donaldas Trampas paskambina į Kremlių ir prašo Vladimiro Putino pagalbos, o po to, kada Rusijos karinis lėktuvas su humanitarine pagalba nusileidžia Niujorke, Valstybės departamentas pasako, kad Rusija nesuteikė jokios pagalbos: JAV tiesiog nupirko iš jos dirbtinės ventiliacijos įrenginius. Trampas viešai dėkoja Rusijai už „nesuteiktą“ pagalbą, o po kelių dienų pranešama, kad Vašingtonas  jau rengia naujas sankcijas Maskvai ir ieško naujų būdų, kaip užblokuoti „Nord Stream 2“ statybą.

JAV iš globalaus lyderio virto globaliu gopniku, buduliu, kuris elgiasi pagal "poniatkes" jausdamasis lyg jam viskas leistina ir tuo pačiu įrodantis besąs tik bailus ir silpnas kieminis buduliukas.

Šis gopnikas-budulis dabar taps dar pavojingesnis. Jis „apsidirbo“ su koronavirusu priešais visą pasaulį ir jaučia, kad globalus dominavimas slysta iš jo rankų.

Todėl tokie mieli paišdykavimai kaip antai išskirtinių teisių į Mėnulį pareiškimas, rytoj atrodys kaip žiedeliai, ir tik branduolinis paritetas ir rusiški hipergarsiniai ginklai sugebės grąžinti į realybę  "norinčią vėl tapti didžia" Ameriką.