Grybauskaitės draugui Porošenkai, iškelta dar viena baudžiamoji byla

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/gryb... 2020-04-09 08:15:00, skaitė 1023, komentavo 3

Grybauskaitės draugui Porošenkai, iškelta dar viena baudžiamoji byla

Buvęs Ukrainos prezidentas Petro Porošenka įtariamas piktnaudžiavimu valdžia, kišimusi į teismų veiklą ir teismo sprendimo nevykdymu

Ukrainos generalinės prokuratūros prokurorė Irina Venediktova, iškėlė bylą buvusiam prezidentui Petro Porošenkai dėl galimų neteisėtų veiksmų skiriant Aukščiausiojo Teismo teisėjus, pranešė Ukrainos generalinio prokuroro biuro spaudos tarnyba.

„2020 metų balandžio 6 dieną, Remdamasis Ukrainos Aukščiausiojo Teismo apeliacija, Generalinė prokurorė į Vieningą ikiteisminių tyrimų registrą įtraukė informaciją apie Ukrainos prezidento, kurio įgaliojimai baigėsi, ir kitų asmenų galimus neteisėtus veiksmus, išleidžiant Ukrainos prezidento potvarkius „Dėl Aukščiausiojo Teismo teisėjų paskyrimo“, — pranešė spaudos tarnyba.

Žinybos teigimu, šie potvarkiai neatitinka Ukrainos konstitucijos ir Ukrainos įstatymo „Dėl teismų sistemos ir teisėjų statuso“ normų, taip pat Aukščiausiojo Teismo pareigūnai nurodė, kad jiems neteisėtai atimta teisė į darbą ir jų atlyginimas.

Porošenka įtariamas piktnaudžiavimu valdžia, kišimusi į teismų veiklą ir teismo sprendimo nevykdymu.Anksčiau partijos „Liaudies tarnas“ frakcijos seniūnas Aleksandras Dubinskis pranešė apie bylos Porošenkai inicijavimą dėl melagingos informacijos paskelbimo.

2018 metų kovo 6 dieną Porošenka atvyko apklausai į Valstybinį tyrimų biurą ir teigė turįs teismo nutartį, įpareigojančią departamentą nutraukti šią bylą. Ukrainos valstybinis tyrimų biuras pareiškė, kad tokio pranešimo negavo.

Kaip anksčiau pranešta, buvęs Ukrainos prezidentas neatvyko į beveik 30 apklausų 16 baudžiamųjų bylų.

Kada Lietuva sulauks, kai bylos bus iškeltos Grybauskaitei?

SN inf.