Nuoga norvegė menininkė užstrigo savo videoinstaliacijoje medyje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/nuoga-... 2015-07-21 09:51:08, skaitė 5139, komentavo 0

Nuoga norvegė menininkė užstrigo savo videoinstaliacijoje medyje

Nuoga norvegė menininkė užstrigo savo videoinstaliacijoje medyje

Mergina užlipo į medį, pasikabino ant virvės, tačiau iš jos neišsipainiojo, todėl nuoga prakabojo tris valandas, kol ją išgelbėjo.

1988 m. Norvegijos mieste Bergene gimusi, o dabar Londone gyvenanti šiuolaikinio meno propaguotoja Hildė Kron Huzė (Hilde Krohn Huse) pasakojo, kad jos performansas, kuriame ji apsinuoginusi, ir kuris buvo filmuojamas, įvyko ne taip, kaip buvo sumanyta. Koją pakišo virvė.

Idėja buvo tokia: vieniša mergina miške, nuoga medyje.

Trys valandos medyje H. K. Huzei davė peno apmastymams. Dabar menininkei atrodo, kad sukurtas išties tikras meno kūrinys.

Vaizdo įrašo pabaigoje girdisi, kaip menininkė šaukia, kad ją išgelbėtų. Laimė, netoliese buvo jos draugė, kuri nuo virvės nuėmė menininkę.

Minėtoji nelaimė vadinama meno kūriniu „Hanging in the Woods“ („Kabant girioje“).

Akcionizmas kaip meno forma populiarus Rusijoje. Eksperimentus su savo kūnu daro Sankt Peterburgo menininkas Piotras Pavlenskis, prikalęs sau kiaušinius prie Raudonosios aikštės.

Šaltinis: thelocal.no

LDiena.lt: belieka tik nusistebėti, kad barbarai musulmonai taip niekina šiuolaikinį civilizuotąjį meną ir pasitaikius progai nuplaka savus akcionizmo viešose vietose propaguotojus rykštėmis...