Nepriklausomos analinės žiniasklaidos asai išsiaiškino: ŽAS narys dirba Kremliui

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/neprik... 2015-07-25 01:44:29, skaitė 4692, komentavo 0

Nepriklausomos analinės žiniasklaidos asai išsiaiškino: ŽAS narys dirba Kremliui

Lietuvos „tiriamoji žurnalistika“ perspjovė pati save ir nustatė, kad populiarios grupės ŽAS („Žertva ant smūgio“; tai gali būti kodinis pavadinimas) dainininkas, buvęs Seimo narys Linas Karalius dirba Kremliui.

Analizėje apie ŽAS, primenančioje naujo albumo reklamą, atskleidžiama visa tiesa apie siaubingus ŽAS užkulisius. Pasirodo, „po lietuvišką „Facebook“ išsikerojęs prorusiškos propagandos tinklas priklauso“ L. Karaliui.

Kremlius, kaip teigiama, per buvusį Seimo narį Lietuvoje aktyviai skleidžia savo propagandą naudodamasis šiais puslapiais: „TOP 10 filmų klaidų“, „Bendrijos.info“, „Nuolaidos ir akcijos“, „Sveikata ir grožis“, „Mados fabrikas“.

Screen%20Shot%202015-07-23%20at%2015_57_04.png
Po nekalta Lino Karaliaus šypsena slepiasi Vladimiro Putino vietininkas Lietuvoje. Nuotr. g4.dcdn.lt

Propagandos skleidėją demaskavo du nepriklausomi analitikai Dovydas Pancerovas bei Šarūnas Černiauskas ir paslaptingas Informacinio saugumo ir analizės centras (ISAC). Spaudos rūmų 11-ajame aukšte Vilniuje 2014 m. rugsėjį įsikūręs ISAC tinklalapyje nepublikuoja išvis nieko. Tikriausiai jis yra labai slaptas.

Tiesa, viena pavardė, minima 15min.lt analizėje, atskleidžia galimas sąsajas su Tėvynės sąjunga: vienas tyrimo autorių yra politologas, ekonomistas Justas Šireika, nuo 2012 m. vasario „Ronald Reagan House“ vadovas, konservatorius, kurio biografija gana spalvinga. Jis, pavyzdžiui, dirbo Azerbaidžano Respublikos prezidento įsteigtame Strateginių studijų centre, Lietuvos Respublikos Seime, Vyriausybėje.


Justas Šireika

Įdomu, kad „Ronald Reagan House“ yra vieni renginio, kuris įvyks šiandien, kai pasirodė minėtoji humoreska, t. y., liepos 23 d. 17 val. Vašingtono skvere (ten įsikūrusi ir minėta organizacija) organizatorių, tad galbūt tai ne tik naujo ŽAS albumo, bet ir minėtos organizacijos reklama?


Amerikososinė žydblusė utėlė ant savadarbių skysto šūdo etikečių (LDiena.lt replika)

Gaila tik, kad išsamaus tyrimo autoriai nepanagrinėjo skandalingos grupės ŽAS kūrybos: juk vien pavadinime užšifruotas rusiškas žodis „auka“ („žertva“), o kai kurie albumai („Made in China“, „Taupa“, „Leninas“, „Dozė“, „Europa“, „Man gerai“, „Turisto lituano“) jau seniai turėjo priversti sunerimti Lietuvos, Rusijos, Kinijos, Italijos saugumą bei Interpolą. 

L. Karalius (Linas Mažeika, Ezopas) pagarsėjo ir kaip jogos propaguotojas, albumo Shirdies balsu (išleido Dievas Records) autorius, sunkiojo metalo grupės Regredior vienas įkūrėjų.