D. Grybauskaitė padėkojo visai jūrininkų bendruomenei, kuri prisideda prie jūrinės valstybės kūrimo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/dgryba... 2015-07-26 10:37:56, skaitė 3613, komentavo 0

D. Grybauskaitė padėkojo visai jūrininkų bendruomenei, kuri prisideda prie jūrinės valstybės kūrimo


Nuotr. prezidentas.lt

P-rezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo žuvusiųjų jūroje pagerbimo ceremonijoje. Tai – viena seniausių ir prasmingiausių Jūros šventės tradicijų, gimusi dar 1934 metais.

Šalies vadovė padėkojo visai jūrininkų bendruomenei, kuri prisideda prie jūrinės valstybės kūrimo.

„Drąsūs, savo profesijai ir Lietuvai atsidavę jūrininkai verti didžiausios pagarbos. Šiandien į atvirą jūrą nuleisdami vainikus, pagerbiame tuos, kurie išėjo ir negrįžo. Jie paaukojo savo gyvenimus, garsindami Lietuvą, kurdami mūsų šalies jūreivystės istoriją. Jų stiprybė ir tikėjimas savo pašaukimu įkvepia“, – sakė p-rezidentė.

D. Grybauskaitės globojama Jūros šventė Klaipėdoje surengta jau 56-ą kartą. Šventėje apsilankiusi šalies va(l)dovė apžiūrėjo rekonstruotą laivą „Meridianą“, lankėsi mugėje bei įsigijo naminės duonos, praneša P-rezidentūros tinklalapis prezidentas.lt.


Kolaborantė, NKVD gaisrininko (vėliau tremtinio) duktė, Lietuvos nepriklausomybės priešininkė, komunisto ir jedinstvenininko Mykolo Burokevičiaus bendražygė, daugkartinė Lietuvos Konstitucijos laužytoja, provokatorė bei nepralenkiama melagė p-rezidentė Dalia Grybauskaitė. Nuotr. prezidentas.lt

Ši p-rezidentės padėka „visai jūrininkų bendruomenei, kuri prisideda prie jūrinės valstybės kūrimo“ ypač simboliška tuo metu, kada valstybės valdomai „Lietuvos jūrų laivininkystei“ inicijuojama bankroto procedūra ir taip galutinai laidojamas Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, statusas.

Mažai kas tiki, kad Lietuvai dar kada nors pavyks turėti tokį įspūdingą laivyną, kokiu ji pelnytai didžiavosi Nepriklausomybės atkūrimo aušroje.

LDiena.lt: norintiems pasižiūrėti kaip atrodė LTSR laivyno fragmentai, džiaugsmingai supjaustyti į metalo laužą už konkurentų iš ES išmokas - http://forums.airbase.ru/2007/12/t59293,4--vse-o-rybolovnom-flote-prodolzhenie-temy.html