Škotų tauta mitingavo už nepriklausomybę

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: http://revoliucija.org/2015/08... 2015-08-03 21:45:11, skaitė 2465, komentavo 0

Škotų tauta mitingavo už nepriklausomybę

Rugpjūčio 2 d. minios škotų išėjo į gatves, reikalaudami Škotijos atsiskyrimo nuo Jungtinės Karalystės ir nepriklausomos valstybės paskelbimo. Škotijos istorinės sostinės Glazgo gatvėmis vykusi eisena buvo organizuota nepartinėmis save įvardijančių piliečių grupių, kurios atvirai deklaruoja savo tikslą iškovoti šalies nepriklausomybę.

Mitinguotojai pareiškė, kad ateityje bus reikalinga surengti naują referendumą dėl Škotijos nepriklausomybės (toks jau vyko 2014-ais metais). Tačiau konservatorių premjeras Deividas Kameronas tikina, kad, kiek tai priklausys nuo jo paties, šito jis neleis mažų mažiausiai iki 2020-ųjų metų.

Verta pažymėti, kad Škotijoje slypi didžiuliai naftos telkiniai, dėl kurių neabejotinai kovoja Britanijos stambusis kapitalas, suprantantis, ko galėtų netekti; be to, ir pats praėjusių metų referendumo rezultatas, tiesą pasakius, kelia pagrįstų abejonių, ar nebūta klastojimo.

Bet kuriuo atveju, besitęsianti škotų tautos kova prieš Londono diktatą, už atsiskyrimą ir savos nacionalinės valstybės sukūrimą įrodo mūsų prieš metus iškeltą teiginį, kad pralaimėtas 2014-ųjų metų referendumas, tai toli gražu ne kovos dėl Škotijos nepriklausomybės pabaiga.