Dėl rimtų konservatoriaus pareiškimų kreiptąsi į prokuratūrą

Autorius: Zigmas Vaišvila Šaltinis: http://sauksmas.lt/del-rimtu-k... 2015-08-14 10:21:10, skaitė 2329, komentavo 0

Dėl rimtų konservatoriaus pareiškimų kreiptąsi į prokuratūrą

Lietuvos Respublikos Generalinei prokuratūrai
PAREIŠKIMAS dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo
Vilnius  2015-08-11

Iš viešai paskelbtos informacijos (www.ekspertai.eu/konservatorius-aanusauskas-pasidziaugekad-pagaliau-ne-tik-vsd-nagrineja-proputinisku-tinklalapiu-turini84752/) sužinojau, kad Seimo narys Arvydas Anušauskas, vertindamas 2015-08-03 d. www.15min.lt paskelbtą Dovydo Pancerevo straipsnį “Lietuvos radikalai naudoja rusiškos ir sovietinės propagandos technologijas“ (www.15min.lt/naujiena/aktualu/karo-zona/a-784-518608), viešai savo asmeninėje facebookpaskyroje š.m. rugpjūčio 3 d. paskelbė šią informaciją:

Šioje Arvydo Anušausko viešai paskelbtoje informacijoje teigiama, kad:

– nuo šiol „pagaliau ne tik VSD nagrinėja proputiniškų tinklalapių turinį“, bet tai už valstybės pinigus atlieka ir konservatorių partijos lyderio, europarlamentaro Gabrieliaus Landsbergio įsteigta viešoji įstaiga „VšĮ „Informacinio saugumo ir analizės centras“;

– signataras Zigmas Vaišvila tvirtai tapo vienu kolaborantų, kokiais, A. Anušausko nuomone, buvo vienas pirmųjų Lietuvos žvalgybos vadovų Liudas Gira ir Vincas Krėvė Mickevičius. Jokių šio teiginio įrodymų, išskyrus minėtą www.15min.lt straipsnį, A. Anušauskas nepateikė.

Priešingai ir skirtingai nuo Seimo nario Arvydo Anušausko, esu vienas tų, kurie principingai gynė (Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, TSRS perversmo prieš Lietuvos Respubliką organizavimo Lietuvoje 1991-01-13 d. naktį paskirtas Lietuvos Ministro Pirmininko pavaduotoju, buvęs tuometis Lietuvos laikinosios gynybos tarybos narys, vėliau – ir LR VSD vadovas, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės ir Seimo tarybos narys) ir ginu Lietuvos valstybės interesus ir šiandien, t.t. ir Sausio 13-osios byloje. Vienintelis iš Generalinės prokuratūros pareikalavau, tačiau Generalinė prokuratūra atsisakė man pateikti iš šio ikiteisminio tyrimo 15-os kolaborantų pavardes, kurių atžvilgiu nutraukė šį ikiteisminį tyrimą tik dėl to, kad šie kolaborantai patys asmeniškai nešaudė Lietuvos piliečių. Vienintelis skundžiau Generalinės prokuratūros 2014-11-03 nemotyvuotą nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą Sausio 13-oios byloje net 9-iuose epizoduose.

Susipažinęs su minėtu D. Pancerevo straipsniu (www.15min.lt/naujiena/aktualu/karo-zona/a-784-518608), 2015-08-03 pareiškimu kreipiausi į Generalinę prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo, remiantis straipsnyje minimu Lietuvos informacinės erdvės analitikų – specialistų atliktu tyrimu apie š.m. birželio 9 d. – liepos 17 d. laikotarpio interneto svetainės www.ldiena.lt centrinio vaidmens šioje antivalstybinėje veikloje. Pagal minėtą A. Anušausko facebook paskyroje tą pačią 2015-08-03 d. paskelbtą informaciją šį analitinį darbą atliko konservatorių partijos lyderio, europarlamentaro G. Landsbergio įsteigta VšĮ „Informacinio saugumo ir analizės centras“, t.y. nustatė ir mano tariamą kolaboravimą prieš Lietuvą.

  1. Anušauskas yra ilgametis Seimo Nacionalinio gynybos komiteto narys ir net buvęs pirmininkas, kvalifikuotas istorikas, tyręs KGB veiklą Lietuvoje ir savo publikacijose paskelbęs net informaciją apie KGB planus internuoti mane ir mano šeimą, o esant progai, net sušaudyti Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio pagrindinius asmenis, t.t. ir mane, Zigmą Vaišvilą. Todėl A. Anušausko paskelbta informacija apie mane yra jam pačiam žinomai melaginga, dėl ko vertintina kaip sąmoningas mano šmeižtas ir įžeidimas (BK 154 ir 155 str.). Pats A. Anušauskas patvirtina šių savo veikų tyčią – įvardina mane kaip politinį konkurentą, remiasi savo partijos vadovo įsteigtos VšĮ„Informacinio saugumo ir analizės centras“ atliktu ir minėtame D. Pancerevo straipsnyje paskelbtu tyrimu.

Todėl prašau pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šių nusikalstamų Arvydo Anušausko veikų ir VšĮ „Informacinio saugumo ir analizės centras“ atlikto tyrimo, tariamai nustačiusio, kad esu kolaborantas, veikiantis prieš Lietuvos valstybę.

Lietuvos Nepriklausomybės akto signataras

Zigmas Vaišvila