Kompromatas apie audringą Merkel jaunystę

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/kompromatas... 2015-08-19 11:18:52, skaitė 3905, komentavo 0

Kompromatas apie audringą Merkel jaunystę

Prieš susitikimą su Baraku Obama kanclerei Merkel priminė apie jos vakarėlius su neonacistais.

Vokietijoje netikėtai buvo paskelbtos kompromituojančios kanclerės nuotraukos. Nuotraukoje, kurią į internetą įkėlė tarptautinės hakerių organizacijos Anonymous vokiškas skyrius, frau Merkel yra skinhedų draugijoje.

Nuotraukos datuojamos 1993 metais. Veiksmo vieta – neonacistų jaunimo centras Elbterrassen Magdeburgo mieste.

Apie tai, kad šie vaizdai turi sukompromituoti Merkel, iškalbingai byloja lydintys užrašai: „Iš pradžių FDJ (socialistė?), paskui šnipė Rytų Berlyne, paskui malasi su skinhedais, dabar – Vokietijos kanclerė. Va čia tai karjera, ponia Merkel!“

Kad būtų aiškiau: FDJ – tai tarybinio komjaunimo analogas socialistinėje VDR – Laisvojo vokiečių jaunimo sąjunga. Angela išsitarnavo iki agitacijos ir propagandos skyriaus sekretorės šioje organizacijoje. Frazė „šnipė Rytų Berlyne“ reiškia tai, kad Merkel yra įtariama dirbusi „Štazi“ – rytų Vokietijos žvalgyboje, KGB analoge. Angela pati yra prisipažinusi, kad vokiečių saugumiečiai bandė ją užverbuoti, tačiau ji atseit išsisuko pajuokaudama: „Nesusidorosiu, nes iš charakterio esu baisi pleputė“.

Ir štai – naujas kompromatas. Merkel dalyvavo neonacistų susirinkimuose. Be to, ji lankėsi pas juos iškarto po garsaus nusikaltimo, kai skinhedai mirtinai uždaužė beisbolo lazdomis antifašistą Torsteną.

Daug kas iškart prisiminė, kaip sakydama kalbą Bundestage, kanclerė prasiplepėjo, pareikšdama, kad „antisemitizmas yra pilietinė visų vokiečių pareiga“. Po to, kad ištaisytų klaidą, Merkel spaudos atstovai buvo priversti paskelbti pataisas jos kalbai.

Dabar, kai pasiviešino pikantiškos nuotraukos su neonacistais, vyriausybei vėl teko teisintis ir aiškintis. Oficialiame pasiteisinime sakoma, kad Merkel, priešingai, „dirbo toje vietoje, kad atpratintų jaunimą nuo neonacistinių idėjų ir įtrauktų į programas, susijusias su demokratizacija ir kova su fašizmu“.

Vokietijoje iškeltos dvi pagrindinės versijos, kodėl kompromatas buvo paviešintas būtent dabar.

Viena teigia, kad frau Merkel tuo buvo įspėta daugiau neberemti Ukrainos valdžios, kurioje susibūrė pernelyg daug viešų neonacistų.

Kita versija teigia, kad kompromato braižas labai jau primena skandalą su TVF vadovu ir kandidatu į Prancūzijos prezidentu Dominiku Stros Kanu. Kai tik tas paskelbė apie planus išgelbėti pasaulį nuo dolerio sistemos priespaudos, jam pakišo juodaodę kambarinę, kuri pasiskundė patyrusi prievartą, nors yra dvigubai stambesnė už finansininką. Ir tik tada, kai su pastarojo politine karjera buvo jau baigta, paaiškėjo, kad kambarinė pamelavo ir kad apskritai ji ir anksčiau pelnėsi iš panašaus pobūdžio šantažo.

Ekspertų nuomone, Amerikoje šitaip mėginama daryti spaudimą Merkel prieš jai susitinkant su Obama ir paskelbiant naujo prancūzų-vokiečių plano dėl karo Ukrainoje užbaigimo detales. Kol kas tai viso labo įspėjimas toliau laikytis griežtos JAV linijos palaikyti Kijevą ir spausti Maskvą. Bet jeigu kanclerė ims priešgyniauti Vašingtonui, į apyvartą gali būti paleisti mirtinesni kompromatai. Juk kaip paaiškėjo dėka Snoudeno, amerikiečių NSA ilgus metus klausėsi Merkel mobilaus telefono. Ir tikriausiai puikiai žino visas jos asmenines ir valstybines paslaptis.

www