Ar Šustauskas taps Premjero patarėju?

Autorius: LaisvasLaikraštis.lt Šaltinis: http://www.laisvaslaikrastis.l... 2015-08-21 06:20:23, skaitė 3104, komentavo 0

Ar Šustauskas taps Premjero patarėju?

„Socialinio modelio“ projektui iš esmės prieštaraujančios profesinės sąjungos sulaukė dar vieno akibrokšto. Vilniaus miesto savivaldybės puslapyje skelbiama, kad profsąjungų rengiamo mitingo dieną buvo išduotas leidimas dar vienam – skandalingai vertinamo V. Šustausko – organizuojamam mitingui. Abiems renginiams išduoti leidimai vykti tą pačią dieną, toje pačioje vietoje ir labai panašiu laiku.

Ne paslaptis, kad „Socialinio modelio“ projektą ištikimai „stumia“ Premjeras, nematantis reikalo ne tik derinti projektą su profesinėmis sąjungomis, bet ir beatodairiškai skubantis jį kuo greičiau priimti Seime.

Tam kategoriškai priešinasi profesinės sąjungos, nesutinkančios su darbo užmokesčio mažinimu, darbuotojų atleidimo iš darbą supaprastinimo tvarka, darbo laiko ilginimu, atostogų trumpinimu, išeitinių išmokų ir įspėjimo terminų mažinimu, privalomo viršvalandinio darbo nustatymu ir t.t.

Dėl šių priežasčių profesinės sąjungos priėmė sprendimą organizuoti protesto akciją "Baudžiavai darbe –Ne! Prieš darbuotojų garantijų mažinimą", vyksiančią rugsėjo 10 dieną, 12 valandą prie LR Seimo.

Tačiau, kaip galima įsitikinti peržiūrėjus Vilniaus miesto savivaldybės interneto puslapį, dėl socialinių žmonių problemų mitinguoti leidimas išduotas ir V. Šustausko vadovaujamai politinei sąjungai – tą pačią dieną, toje pačioje vietoje, tik pora valandų anksčiau.

Profesinės sąjungos kategoriškai atsiriboja nuo šios politinės grupės tikslų ir mano, kad tai yra Vyriausybės atsakas į profesinių sąjungų organizuojamą protesto akciją.

Tiesa, net ir tas poros valandų skirtumas mažai ką lemia. Skelbiama, kad V. Šustausko mitingas baigsis 12 val. – tuo metu prasideda profesinių sąjungų akcija. Taigi, dvi grupės žmonių neišvengiamai susidurs.

Ar Premjeras ir jo patarėjų armija „nieko nežino“, kad toks dviejų leidimų išdavimas vienu metu organizuojant mitingą, gali sukelti riaušes ir neramumus visuomenėje? O gal to ir siekiama?

Nereikia išvedinėti sąmokslo teorijų, kad nesuprastumėme suprojektuotos situacijos rugsėjo 10 dienai: užteks per televiziją pademonstruoti Šustauską ir protestuojančius profsąjungų narius, kad būtų pasiektas Vyriausybės tikslas – pažeminti profesines sąjungas ir sunaikinti darbo teisę Lietuvoje.

Net ir dešimt kartų mažesnės, vos 20 žmonių grupės, tačiau su toli gražu ne pačia šviesiausia reputacija pasižyminčiu V. Šustausku priešakyje, turėtų pakakti, kad profesinės sąjungos ir jų vedami, sąžiningai dirbantys, savo esmines teises ginantys Lietuvos dirbantieji būtų sukompromituoti ir paniekinti pavaizduojant juos nežinia ko reikalaujančia atskalūnų grupele.

Ar galime tikėtis, kad Šustauskas taps premjero patarėju po rugsėjo 10 dienos – parodys laikas. Ar bus premjeras socialdemokratų partijos narys po seimo rinkimų – taps aišku po Šustausko kordebaleto.

---
LDiena.lt: savo ruožtu primenu, kad mitingai, manifestacijos ir kitos maidauninės protesto akcijos - tai tėra protestinių emocijų ir minios energijos kanalizavimas ir garo nuleidimas. Realūs sprendimai ir realus pasipriešinimas vykdomas nė rėkaujant per megafoną, o planingai ir tikslingai dirbant, organizuojant žmones, kuriant struktūras, kuriso vėliau TAMPA SPRENDIMŲ PRIĖMIMO SVERTAIS.

Šiuo atveju, mums bus patiekiamas tiesiog dviejų konkuruojančių klounų cirkas, dėl ko klounai ir piktinasi - scena per maža, bijo vargšai neišsitekti dviese...