Žmogų iš Afrikos nėra sunku perkelti. Bet kaip iš žmogaus iškelti Afriką?

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2015-08-31 09:18:16, skaitė 3142, komentavo 0

Žmogų iš Afrikos nėra sunku perkelti. Bet kaip iš žmogaus iškelti Afriką?

„Žmogų iš Afrikos nėra sunku perkelti. Bet kaip iš žmogaus iškelti Afriką?“. O kas šiame pasakyme neteisingo ar rasistiško?

Antra diena internetai aidi nuo prakeiksmų ir atgailavimo raudų. Vėjas nešioja įtartinus garbanotų plaukų kuokštus.

Pasirodo, prakeiksmus ir blogus palinkėjimus "rasistui" siunčia įvairaus plauko tolerantiška publika, o eteryje graudžiai virkauja ir atgailos vardan plaukus nuo pasturgalio raunasi "rasizmu" įtartas žymus konservatorius Kęstutis Masiulis.

Išdrįsęs savo FB puslapyje migrantų invazijos į ES šalis kontekste parašyti liaudies išminties apie mergaitę iš kaimo įkvėptą kvazigiliamintišką frazę - „Žmogų iš Afrikos nėra sunku perkelti. Bet kaip iš žmogaus iškelti Afriką?“.

Akivaizdu, kad tai tėra elementari banalybė, t.y. kiekvienam savaime suprantamas ir net nevertas atskiro minėjimo iš esmės teisingas gyvenimiškas pastebėjimas.

Tai, kad dauguma afrikiečių yra kitokios kultūros, gyvenimo būdo, vertybinių nuostatų ir kasdienės elgsenos atsovai, nei dauguma Europos gyventoju, tėra visuotinai žinomas dalykas, t.v. common knowledge.

Ir tai, kad masinis afrikiečių antplūdis Europon sukels gausybę vietinių konfliktų, sąlygotų NE jų odos spalvos, nosies pločio, plaukų garbanotumo ar kokio kito rasinio požymio - bet būtent aukščiau minėtų kultūrinių-vertybinių faktorių, supranta visi sveiko proto nepametę žmonės.

Tačiau mūsų spauda staiga įjungė politkorektiškos cenzūros režimą:

"Visi tai suprantame, bet viešai kalbėti apie tai negalima. O tam, kas apie tai kalba, reikia iškart ant kaktos užklijuoti "rasisto" etiketę, pulti mušti lazda ir versti atgailauti"

Dovanokite, bet tai jau kažkoks nebekentėtinas funkcinio idiotizmo lygis.

Kodėl staiga viešasis politikas nebegali korektiška forma išreikšti tai, ką puikiai supranta ir galvoja bei kalba absoliuti sveiko proto nepametusių Lietuvos gyventojų dauguma?

Todėl, kad pradės garsiai šnypšti nuo politkorektiškumo galutinai baigiantys nupezti pauliai gritėnai, eglės samoškaitės ir kitokios valatkos?

Tegul tie politkorektiškumo šaukliai pabando mums papasakoti, kaip jie patys atlaikytų susidūrimą su tais žmonėmis iš Afrikos, kurių vertybinės ir kultūrinės nuostatos regimos žemiau esančiuose vaizduose, kuriuos jie patys ir nufilmavo?

A. http://knowledgeglue.com/totally-horrifying-children-burnt…/

Trukmė - 2 min. 51 sek.

B. https://vk.com/video276225464_170783444
Trukmė - 7 min. 08 sek.

C. http://www.liveleak.com/view?i=e94_1317489390

Trukmė - 4 min. 23 sek.

D. http://www.liveleak.com/view?i=281_1349689555&comments=1

Trukmė - 3 min. 33 sek.

Tai, kas juose nufilmuota, yra ne kažkokie nusikaltėlių manjakų ekscesai. Tai NE asocialūs marginalai buduliai, miško gūdumoje deginantys pagrobtą mergaitę automobilio bagažinėje.

Nieko panašaus - veiksmas vyksta miestelių centrinėse aikštėse, aktyviai dalyvaujant ir pritariamai plojant vietos gyventojams. Pastebėkite, kaip žiūrovai rūpestingai užpila skysčio arba vėl užmeta nukritusią padangą.

Kitaip sakant, vaizdeliuose matome afrikiečių pilietinės visuomenės reakcijas į nebaudžiamai jų tarpe siautėjančius įvairaus plauko nusikaltėlius.

Kadangi policija Afrikoje funkcionuoja ne itin gerai, teisingumą į rankas ima patys gyventojai.

Gaunasi, atvirai sakant, gana žiaurokai. Ne kiekvienas tolerantiškas skystaklynis pajėgs tuos vaizdus iki galo dažiūrėti.

O gaila.

Nes būtų labai įdomu su jais aptarti nufilmuotas Afrikos šalių pilietinės visuomenės veikimo apraiškas bei tas jų gyventojų vertybines ir kultūrines nuostatas, kurios daro tokius veiksmus tų visuomenių norma.

Ir kaip tokių nuostatų turėtojai įsipaišys į žoliaėdišką europiečių kasdienybę, kurioje kažkokio nusikaltimą darančio žulikėlio mirtis nuo atsitiktinės policininko kulkos tampa visaelitine tragedija ir raudų kampanija tolerantiškoje spaudoje.

Vienžo, pasižiūrėkite dokumentinius vaizdus. Nors jie ir baisūs. Kad paskui neturėtumėte iliuzijų ir neapsigautumėte tomis politkorektiškomis pasakėlėmis, kurias jums bruks tolerantiškoji žiniasklaida.

---
P.S. Solidarumo ponui K.Masiuliui neišreiškiu. Nemalonu ir gėda stebėti tokį viešo politiko šunuodegiavimą prieš tolerantiškos žiniasklaidos amsius.

Pasakyti savo mintis, išreikštas absoliučiai korektiška forma, kurioms pritaria absoliuti tautos dauguma, o vos susidūrus su dalies žiniasklaidos spaudimu jų atsisakyti bei viešai dėl to atgailauti yra apgailėtina ir nederama vyrui-politikui elgsena.

Mano balsą rinkimuose ponas K. Masiulis matys, kaip savo ausis.

Nepaisant to, kad mūsų nuostatos daugeliu klausimų sutampa, neturiu jokio pagrindo manyti, kad jis jų neatsisakys pirmam tolerancijos šaukliui balsą pakėlus ar šiaip patogiai progai pasitaikius.

---
LDiena.lt: kaip bonusas - prie gerbiamo Blogerio Zeppelinuso įrašo pridėtas komentaras iš kelionių po Afriką. Kultūriniai skirtumai, škia:


Rusų interneto ir dizaino grandas Artemijus Lebedevas aprašė savo įspūdžius iš Liberijos pliažų...