Venesuelos prezidentas pabėgėlių klausimu

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: http://revoliucija.org/2015/09... 2015-09-09 08:47:48, skaitė 2492, komentavo 0

Venesuelos prezidentas pabėgėlių klausimu

Venesuelos valstybės vadovas, socialistas Nicolas Maduro viešai pareiškė Sistemai nepatogų faktą, kad dabartinė pabėgėlių krizė, kaip ir daugybė kitų pasaulį slegiančių problemų, yra JAV imperializmo padarinys. Už šį padarinį dabar, kaip matome, rimtą kainą turi mokėti Europa, kurios šalims įvedamos konkrečios pabėgelių priėmimo kvotos.

„Apgaule jie įsiveržė į civilizacijos lopšį Iraką ir sulygino jį su žeme. Dabar jis tiesiogine prasme padalytas į tūkstančius dalių, jame siautėja žiauriausi teroristai. Kas bombardavo Libiją? Kas nužudė daugiau kaip 100 tūkst. Libijos gyventojų? Kas dabar bombarduoja Siriją? Kas finansavo teroristus, kurie dabar nori ją sugriauti? JAV sukėlė tikrą katastrofą, chaosą, ir dabar ji nori kelti chaosą kituose pasaulio regionuose“, – N. Maduro cituoja naujienų portalas „Ekspertai“.

Įdomu, kad, kol Europos šalys priiminėja masinius pabėgelių srautus, greta kariaujančios Sirijos esantis Izraelis, vadovaujamas aršaus sionisto Benjamino Netanjahu, griežtai atsisako nuo pabėgelių priėmimo į Izraelį, esą šalis šiam reikalui per maža.

Panašios pozicijos laikosi ir JAV regioninių „šestiorkų“ vaidmenį atliekančios valstybės: Saudo Arabija, Jungtiniai Arabų Emiratai, Kataras ir kt.

Tuo tarpu N. Maduro Venesuela, draugiškai tiesdama pagalbos ranką Bašaro al Asado vadovaujamai Sirijai, sutinka priimti 20 tūkst. pabėgelių iš Sirijos. Ryšium su tuo, Venesuelos vadovas dar kartą pabrėžė savo palaikymą Asado vyriausybei ir teisingai Sirijos kovai prieš JAV imperialistų ir sionistų finansuotus islamo teroristus.