Jungtinei Karalystei uždrausta išsiųsti bedarbius ES piliečius

Autorius: ANGLIJA.today Šaltinis: http://www.anglija.today/imigr... 2015-09-16 14:31:39, skaitė 3363, komentavo 0

Jungtinei Karalystei uždrausta išsiųsti bedarbius ES piliečius

Europos Sąjungos Teisingumo Teismas (ESTT) priėmė sprendimą, draudžiantį Jungtinei Karalystei išsiųsti iš kitų ES valstybių atvykusius bedarbius, jei šie bedarbiai sugeba įrodyti, jog ieško darbo. 

Šis ESTT sprendimas buvo priimtas išnagrinėjus keturių Vokietijoje gyvenančių Švedijos piliečių bylą, kuriuos ESTT uždraudė išsiųsti iš šalies, kol jie sugeba įrodyti, kad ieško darbo. Priimtas ESTT sprendimas yra privalomas visoms ES narėms, įskaitant ir Jungtinę Karalystę.

ESTT sprendimas faktiškai suteikė teisę ES imigrantams neribotą laiką būti Jungtinėje Karalystėje, nes šalies valdžiai būtų labai sunku įrodyti, jog ES imigrantai neturi jokių šansų įsidarbinti.

ESTT sprendimas sudavė skaudų smūgį Jungtinės Karalystės premjerui David‘ui Cameron‘ui, kuris siekia apriboti į šalį atvykstančių ES imigrantų skaičių, įskaitant ir apribojimus šalyje esantiems bedarbiams imigrantams iš ES.

Kita vertus, ESTT pabrėžė, kad ES valstybės, nors ir negali išsiųsti bedarbių imigrantų iš kitų ES šalių, tačiau gali sustabdyti jiems mokamas pašalpas. Pašalpos gali būti sulaikomos imigrantams iš kitų ES šalių, jei šie imigrantai yra dirbę mažiau nei metus ir po atleidimo iš darbo pusę metų gyveno vien tik iš pašalpų. Tarp sulaikomų pašalpų gali būti neprivalomos pašalpos tokios, kaip vaiko paramos pašalpa (angl. child support allowance) ir neįgalumo pašalpa (angl. disability allowance).