Visuomeninė talka prieš masinę imigraciją

Autorius: Marius Jonaitis Šaltinis: http://kulgrinda.lt/821/visuom... 2015-09-18 11:04:01, skaitė 3869, komentavo 0

Visuomeninė talka prieš masinę imigraciją

Jau praėjo 11 dienų (rašau rugsėjo 17 dieną) nuo mūsų iniciatyvos pradžios. Pavyko surinkti virš 10.300 elektroninės (http://peticijos.lt/visos/71826) ir mažiausiai tris tūkstančius popierinės peticijos parašų, na o parašų rinkėjais užsiregistravo daugiau nei 230 asmenų. Akcija vis labiau įsibėgėja ir atsiranda daugiau žmonių kurie nori prisijungti bei kažkuo pagelbėti. Be abejo, masinė žiniasklaida dar labai atsargiai praleidžia naujienas apie mūsų pilietinę akciją, bet manom, jog tai laikina. Plečiantis visuomenės sujudimui darosi sunku nutylėti apie tai kas akivaizdu.

Rugsėjo 20 dieną, 15 valandą, prie Europos komisijos atstovybės Lietuvoje darysime pirmą „gyvą“ protesto akciją (https://www.facebook.com/events/1648941548658453/). Akcijos tikslas – mobilizuoti parašų rinkėjus (galės priduoti surinktus parašus ir/ar pasiimti naujus parašų rinkimo lapus) bei iniciatyvos rėmėjus. Atkreipti politikų ir žiniasklaidos dėmesį, jog visuomenė nėra linkusi sutikti su primetamomis kvotomis bei išlaikymu tų kurie nė pirštu neprisidėjo prie mūsų šalies kūrimo.

Be abejo, tai pirma ir signalinė viešo protesto akcija. Pasitikrinsim kiek žmonių tai rūpi ir vardan idėjos pasiryžę valandai išeiti į lauką. Toliau bus reaguojama pagal esamą ar būsimą situaciją.

Dabar norėtųsi kiek plačiau paaiškinti patį pilietinio pasipriešinimo, kuris vadinasi Visuomeninis komitetas prieš priverstinę imigraciją (https://www.facebook.com/priesimigracija/timeline) principą.

Komiteto organizacinę grupę sudaro eiliniai piliečiai, kuriuos galima pamatyti įvairiose visuomeninėse akcijose. Tai piliečiai kuriems ne vis vien kaip atrodys Lietuvą ir kaip mes čia toliau gyvensim. Organizacinė grupė nuolat auga, į ją gali būti įtraukiamas bet kas, pagal atsiradusį poreikį.

Grupėje nėra vado. Visi yra situacijų lyderiai, tad kiekvienas daro tai ką sugeba ar nori daryti. Visi dirba laisvu laiku po darbų bei pareigų savo šeimoms.

Toliau yra popierinių parašų rinkėjų organizacinė grupė (https://www.facebook.com/groups/1710948765800829/) į kurią gali jungtis bet kuris norintis ir gali prisidėti rinkdamas popierinę peticiją.

Peticijos formą galima rasti grupėje arba ją atsiųs žmogus, kuris ją turi. Ją galima laisvai platinti, atsispausdinti ir rinkti parašus. Terminas nėra nustatytas, jis gali atsirasti tik pasikeitus aplinkybėms. Be abejo, visi parašų rinkėjai turėtų registruotis arba susisiekti su koordinatoriais, jog eigoje galėtume patikrinti kiek jau turim parašų visoje Lietuvoje o atėjus laikui juos surinkti. Pasirašyti gali visi pilnamečiai Lietuvos piliečiai, bet jei pasirašys 17 ar 16 metų jaunuolis, ne bėda. Jie yra Lietuvos ateitis, tad jų nuomonė, taip pat, yra svarbi.

Koks mūsų pilietinio pasipriešinimo tikslas?

Be abejo, pats svarbiausias tai išvengti mums jėga primetamų kvotų. Mes norim patys nuspręsti ką, kada ir kiek galėsim ir norėsim įsileisti į savo šalį. Kiek jam skirti (jei išvis skirti) pinigų, tuo labiau, jog tikrai yra kur leisti tas lėšas, kad ir savo jaunimo ar senjorų gerbūviui gerinti. Na, ir savaime suprantama, Lietuvos žmonės nori dalyvauti diskusijoje apie imigrantų kvotas. Iš mūsų sumokėtų mokesčių jie bus išlaikomi, todėl sprendimus priimti turi ne tik siauras valdžios sluoksnis.

Kontaktai:
Algis Avižienis, el. paštas – algisavizienis1900@hotmail.com, tel. 868648156, Vilnius.
Vitalijus Balkus, el. paštas – vitalijus.balkus@gmail.com, tel. 863421034, Vilnius.
Marius Jonaitis, el. paštas – info@kulgrinda.lt, tel. 860157540, Kaunas.