Gaila, nėra ES prezidento rinkimų - Orbano šansai būtų neprasti

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://plus.google.com/u/0/11... 2015-09-24 10:21:16, skaitė 2471, komentavo 0

Gaila, nėra ES prezidento rinkimų - Orbano šansai būtų neprasti

Dėkui Pranui Valickui, kuris nepatingėjo išversti. Būtinai paskaitykite, idant suprasti - kas yra atsakingas politiko požiūris ir rūpinimasis savo tauta.

Beje, vakar per viršūnių susitikimą dėl migrantų Viktoras Orbanas įgarsino šešių punktų pasiūlymus, apie kuriuos mūsų spauda kažkaip neranda laiko parašyti.

Štai jie, šeši V.Orbano migrantų problemos sprendimo plano punktai:

1 — perduoti Graikijos išorinių sienų kontrolę ES žinion. 

Kaip žinia, ši šalis jau šešis metus ignoruoja savo įsipareigojimus  Šengeno zonos apsaugos srityje, o pastaruoju metu net padeda žmonių kontrabandos trafikui sėkmingai gabenti milijoninius migrantų srautus į ES gilumą. Nesusilaukdama nei EK sankcijų, nei priekaištų, nei pagalbos.

2 — atskirti pabėgėlius nuo ekonominių migrantų  dar prieš jiems patenkant į Šengeno zoną.

Nes vėliau jų išsiuntimas labai brangiai kainuoja, plius realiai išsiunčiamą tik apie 40 procentų nelegalų. Kitų išsiusti neleidžia įvairaus plauko "žmogaus teisių" gynėjai.

3 — saugių šalių sąrašo patvirtinimas, į kurias migrantai būtų gražinami automatiškai. 

Ir ne siauro sąrašėlio, kaip dabar bandoma, bet plataus - su Pakistanu, Eritrėja, kuriuose jokio karo nėra, bei su Afganistanu ir Iraku, kuriose valdo demokratinės, Vakarų sukurtos bei remiamos vyriausybės.

4 —  sukurti specialų kovos su migrantais ir pagalbos pabėgėliams europinį fondą.

 Tuo tikslų padidinti kiekvienos šalies mokesčius į ES biudžetą  1% ir atitinkamai sumažinti EK ir ES išlaidas 1% kitose srityse.

5 — aktyviai bendradarbiauti su trečiosiomis šalimis, per kurių teritorija vyksta žmonių kontrabandos trafikas. Turkija, Libija, kitos šalys.

Spausti jas iš vienos pusės dėl kontrabandistų veiklos užkardymo, iš kitos - materialiai padėti joms išlaikyti pabėgėlių stovyklas savo teritorijoje.

6 — sukurti GLOBALIĄ, t.y. pasaulinio mąsto netikėto pabėgėlių priėmimo kvotų sistemą. Puikus pasiūlymas.

Nes dabar gaunasi kažkoks absurdas, kuomet JT vadukas išdidžiai priekaištauja ir nurodinėja ES šalims, kiek ir ko jie turi pas save priimti. Nieko nedarydamas SAVO atsakomybės srityje pasauliniu mastu.

Orbanas labai pabrėžė, jog karštai palaikys PASAULINĖS (o ne ES) koalicijos kovai su pabėgėlių krize sukūrimą ir pabėgėlių kvotų paskirstymo VISOMS pasaulio šalims mechanizmo sukūrimą. 

Vienžo, gaila, kad ES prezidentas nėra renkamas tiesioginiuose rinkimuose. V.Orbanas turėtų visai neblogus šansus. Jo pademonstruotas gebėjimas priimti būtinus krizinėje situacijoje sprendimus ir ryžtas juos įgyvendinti daro įspūdį. 

Ypač visų tų nukvakusių tolerantiškų tauškalių-impotentų fone.