Demonstracijos prieš imigrantus Lenkijoje ir Vokietijoje

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/demonstraci... 2015-09-28 08:11:38, skaitė 1727, komentavo 0

Demonstracijos prieš imigrantus Lenkijoje ir Vokietijoje

Sekmadienį tūkstančiai lenkų išėjo į Varšuvos ir kitų Lenkijos miestų gatves, tam, kad pareikšti protestą prieš valdžios sprendimą priimti migrantus. Anksčiau buvo pranešta, kad ES patvirtino planą paskirstyti 54 tūkstančius migrantų. Pagal nustatytą paskirstymą, Lenkija turi priimti du tūkstančius migrantų.

Reikia pažymėti, kad tarp Europos valstybių tiktai Vengrija pilnai atsisakė įsileisti imigrantus.

Akcijos dalyviai nešė keltų ir Lenkijos Nacionalinio Atgimimo vėliavas. Migrantų antplūdžio priešininkai reikalauja, kad Briuselis skaitytųsi su nenoru priimti nelegalius migrantus.

Reikia priminti, kad kompradorinė ir tautos interesus išdavusi Lietuvos valdžia, net nepasitarusi su piliečiais, įsipareigojo priimti 1105 nelegalių migrantų ir jiems suteikti karališkas gyvenimo sąlygas, aprūpinti butais. Tai nematytas skurstančių, neturinčių būsto lietvių pažeminimas ir diskriminacija. Lietuvoje yra 33 kartus mažesnė už Lenkiją, o priims beveik tiek pat migrantų – „socialinių parazitų“ kiek ir Lenkija.

Laisvės radijo korespondentas Alesej Dzikovickij pranešė iš Lenkijos, kad Varšuvos centre, netoli Kultūros ir mokslo rūmų susirinkę apie 5 tūkastančiai demonstrantų skandavo šūkius „Lenkai prieš imigrantus“, „Varšuva – ne Briuselis, čia nepalaiko islamo“, reikalavo uždrausti įvažiuoti pabėgėliams, visų pirma musulmonams.

„Parodysim, kad su mumis reikia elgtis rimtai. Tegul mūsų balsas bus išgirstas vyriausybės ir, duos Dievas, atsisakys nuo priėmimo tokio skaičiaus imigrantų“.

Protestuodami prieš imigrantus išėjo į demonstracija keliolika tūkstančių Gdansko gyventojų.

Situacija dėl pabėgėlių priėmimo Lenkijoje aštrėja. Trečiadienį šaukiamas specialus Seimo posėdis, kurio metu deputatai aptars šį klausimą. Iki šiol Lenkija oficialiai įsipareigojo priimti 2000 pabėgėlių, tuo tarpu kai Briuselyje reikalauja priimti jų 12 tūkstančių.

Kiek anksčiau, rugsėjo 16 dieną Leipcige (Vokietija) įvyko stambi demonstraciją prieš pabėgėlius ir Merkel politiką. Jas organizavo Pegida ir Legida . Demonstracijos dalyviai nešė plakatą su lozungu „Rusai, kviečiame atvykti“. Šios organizacijos pasisako prieš amerikiečių viešpatavimą Vokietijoje ir už Vokietijos sąvarankiškumą.


"Išvaduokite mus dar kartą!" - neseniai toks užrašas atsirado ant paminklo Tarybinei armijai - išvaduotojai Vokietijoje

Parengė A.L.

Šauksmas