Fox News: Rusija šokiravo savo sugrįžimu į politinį Olimpą

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/09/fox-... 2015-09-30 08:58:53, skaitė 2166, komentavo 0

Fox News: Rusija šokiravo savo sugrįžimu į politinį Olimpą

LDiena.lt: šis Sarmatas.lt išverstas ir publikuotas FoxNews.com straipsnis - puiki iliustracija, kokiame iliuzijų pasaulyje, o tiksliau - kalėjime savo skaitytojus laiko vakaroidinė žiniasklaida.

Sąmoningas žmogus gi, negali sau leisti, kad juo manipuliuotų ir jį kvailintų taip vadinama "didžioji žiniasklaida", o pagal faktą - Masinio Durninimo Organai.

Todėl vienintelis sprendimas žmonėms, norintiems šios DEZinformacinės blokados sąlygomis susidaryti daugiau mažiau adekvatų pasaulyje vykstančių procesų vaizdą - naudotis liaudies žiniasklaida, kuri yra kuriama pagal jos autorių įsitikinimą, o ne siekiant akcininkų valdybos narių pelno ar vykdant mafijinius užsakymus.
---

Vladimiro Putino ir Barako Obamos susitikimas – nepriklausomai nuo jo rezultatų – demonstruoja „netikėtą, net šokiruojantį Rusijos Federacijos pakilimą per pastaruosius keletą metų“, tvirtina Denverio universiteto profesorius Jonathan Adelman Fox News paskelbtame straipsnyje. „Tai stebėtina, jei turėtume omenyje, kad Rusija pasitraukė iš Rytų Europos, prarado apie pusę savo gyventojų, jai reikalingi šiuolaikinis vartotojas, žemės ūkio ir aukštųjų technologijų sektoriai, o taip pat ji dabar regresuoja nuo dukart sumažėjusių įplaukų nuo naftos eksporto“.

Putinas ne kartą yra tapęs Vakarų lyderių pajuokos objektu, rašo straipsnio autorius TV kanalo tinklapyje. Amerikiečių prezidentas priskyrė Rusijai regioninio žaidėjo vaidmenį, o rusų lyderį jis lygino su „nuobodžiaujančiu vaiku, besimuistančiu nuo neturėjimo ką veikti galiniame suole“.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel, savo ruožtu, kandžiai išjuokdavo Putino „mačizmą“: „Aš suprantu, kodėl jis yra priverstas tą daryti – įrodinėti, jog jis vyras. Jis bijosi savo paties silpnumo. Rusija neturi nieko…“.

Nežiūrint į visa tai, Rusijos Federacija sugebėjo susigrąžinti super-valstybės statusą, tvirtindama kontaktus su autoritariniais režimais visame pasaulyje, pažymi Fox News. „Konservatyvūs nacionalistiniai lyderiai su savo asmeninėmis pretenzijomis, slapta sveikino Rusijos įvykdytus Krymo, Pietinės Osetijos, Abchazijos ir rytinių Ukrainos sričių prisijungimą“.

Taip pat amerikiečių TV kanalas atkreipia dėmesį į tai, jog Saudo Arabijos, Egipto, Maroko, Jordanijos, Kuveito, Kataro ir JAE lyderiai šiais metais atvyks su vizitais į Maskvą. O Saudo Arabijos karalius Salmanas net priims Vladimirą Putiną Rijade, pastebi Fox News.

Nuošalėje nelieka ir demokratinis Izraelis, kuris yra labai sunerimęs dėl raketinių-zenitinių kompleksų C-300 galimo tiekimo Iranui. Be to, Tel-Avivą ir Maskvą sieja kontraktas dėl dronų tiekimo Rusijai, dviejų milijardų dolerių sumai, rašo straipsnio autorius.

Fox News nuomone, „Sirijos prezidentas Bašaras Asadas dėl savo išgyvenimo skolingas Rusijai už karinę pagalbą nuo keturių iki penkių milijardų dolerių“. Be to, primena autorius, būtent Rusija suvaidino pagrindinį vaidmenį tame, kad Irano atominės programos derybų klausimu, šalys dalyvės , vis dėlto, sugebėjo susitarti.

„Dėka savo karinės galios, eurazinės geografinės padėties, sugebėjimui lyderiauti, konservatyviam nacionalizmui ir sugrįžimui link senosios Šaltojo karo laikų retorikos, Rusija vėl tapo vienu iš pagrindinių žaidėjų pasaulinėje scenoje“, – pabaigia Fox News.

foxnews.com