Imigrantai – žalingi ekonomikai

Autorius: Andrejus Šmidtas Šaltinis: http://sauksmas.lt/imigrantai-... 2015-09-30 09:30:05, skaitė 2945, komentavo 0

Imigrantai – žalingi ekonomikai

Tolerancijos ir žmogaus teisių gynimo ideologijos adeptai mėgsta postringauti apie tai, kad migrantai praturtina valstybes. Ir su jais galima būtų net sutikti, patikslinus, kad ne visi migrantai ir toli gražu ne kiekvieną valstybę. Man sunku įsivaizduoti, kokią naudą atneša pabėgėliai, nemokantys kalbos ir pagal galiojančius įstatymus neturintys teisės dirbti, o štai jų išlaikymo nuostolius galima ne tiktai įsivaizduoti, bet ir paskaičiuoti.

Vidutinė vieno pabėgėlio išlaikymo kaina Vokietijos biudžetui sudaro vidutiniškai 12-13 tūkstančius eurų. Dar brangiau kainuoja išlaikymas nepilnamečių pabėgėlių, maždaug 40-60 tūkstančių eurų metams.

Pagal ekspertų skaičiavimus, atvykę šiais metais pabėgėliai, kainuos Vokietijos mokesčių mokėtojams 10 milijardų eurų viršijančią sumą. Garbinga pareiga apmokėti šį banketą patikėta vietos savivaldybėms ir tai vyksta tuo metu, kai pagal Ernst & Young skaičiavimus, kas trečia savivaldybė yra priešbankrotinėje būklėje ir nesugeba aptarnauti nuosavos infrastruktūros.

Ar reikia stebėtis, kad vokiečių mokesčių mokėtojus jau pačiu artimiausiu laiku laukia padidėjimas ir taip nemažų mokesčių. Galima būti tikriems – liaudis labai apsidžiaugs.

Šie 10 milijardų – tiktai trumpalaikiai nuostoliai, kuriuos teks apmokėti pačioje artimiausioje ateityje.

2014 metais Bertelsmano fondas paskelbė migracijos ekonominių efektų tyrimus ir padarė išvadą, kad, įskaičiavus visus nuostolius ir migrantų sukurtą pridedamąją vertę, gaunamas 1800 eurų per metus deficitas. Tai yra, vidutiniškai kiekvienas migrantas per metus suvartoja už 1800 eurų gėrybių daugiau negu sukuria, kad visuomenei susidaro papildomi 79 tūkstančių eurų nuostoliai per jo gyvenimą.

Ištrauka iš Andrejaus Šmidto straipsnio „Europa importuoja pilietinį karą“. http://politrussia.com/world/evropa-importiruet-grazhdanskuyu-394/

Vertė Petras Gulbinskas
Šauksmas