Aūūū, piliečiai, jei pabudot – kelkitės! IŠSAUGOSIM KAIMĄ - IŠSAUGOSIM LIETUVĄ

Autorius: Algirdas Mačiulaitis Šaltinis: http://sauksmas.lt/algimantas-... 2015-10-05 09:57:55, skaitė 2543, komentavo 0

Aūūū, piliečiai, jei pabudot – kelkitės! IŠSAUGOSIM KAIMĄ - IŠSAUGOSIM LIETUVĄ

Praėjusį šeštadienį buvom susirinkę Kaune ir Marijampolėje. Susirinkimai praėjo labai konstruktyviai. Ateinantį šeštadienį 10 val. vėl rinksimės Kaune, Romainiuose. Kviečiame prisijungti ir iš kitų regionų. Renkamės 10 val.

Jei kažkas norite dalyvauti susirinkime, bet neturi galimybės atvykti, tai stebėti, klausyti ir kalbėti susirinkimui galite interneto pagalba, per skype. Tereikia Jums prisijungti prie manęs algirdas.mačiulaitis1 (skype) ir 10 val. visus norinčius sujungsim į bendrą skambutį, ir galėsim būdami skirtinguose regionuose "sudalyvauti" bendrame susirinkime. Susirinkimo tema "Ruošiamės protesto akcijai".

- Dar kartą primenu, kad reiktų užsukti į "Lytagrą" ir pažiūrėti, ar iškabinti į protesto akciją kviečiantys plakatai. Plakatus pagaminom, su "Lytagros“ direktorium sutarėm, kad paviešins po visą Lietuvą, o žmonių, kas būdami "Lytagroje“ paklaustų pas vadovą, kur iškabintas skelbimas apie protesto akciją per visą Lietuvą neatsirado. Tai kalba apie mūsų visų, švelniai tariant, nelabai rimtą požiūrį. Kiek sugebėsiu, apvažiuosiu "Lytagras“ pats, bet tikiuosi, kad kas nors gal ir paklaus ir man praneš.

Atsiranda nemažai pasiūlymų dėl protesto akcijos pavadinimo. Daug kam "užkibo" žodis "NELEISKIME". Kaip sako kalbininkai, žodelis "NE" turi blogą poveikį. Siūlom protesto akciją paliekant visą tą pačią atributiką truputį "pervadinti". Galėtų skambėti taip "IŠSAUGOSIM KAIMĄ - IŠSAUGOSIM LIETUVĄ". Lauksim pasiūlymų (tikiuosi kad nebus taip, kaip su "Lytagra")

- Šiandien iš Smalininkų tęsiasi "Žemaitukų žygis aplink Lietuvą". Būtų šaunu, kad internete susirastumėte informaciją ir grupelėmis pasitiktiktumėte žygeivius. Beje raiteliai joja aplink Lietuvą jau antras mėnuo. Būtų galima ir kažkuo žmones pavaišinti. Šitas žygis buvo paskutinį kartą prieš 40 metų. Visą informaciją apie žygio maršrutą žino Marius 8-600 01934.

Šiandien žygeiviai iškeliauja į Rusnę.

- Kaip jau ir minėjau, prasčiausia situacija su koordinatoriais Šiauliuose, Panevėžyje, Šakiuose. Jei kažką iš tų miestų galite "prabudinti", tai praneškit man kontaktus.

- Šią savaitę bus naujų skrajučių partija. Kas galite paplatinti, prašome pranešti. Skrajutes atvešime Jums į namus, kadangi visi kaip taisyklė neturi nei minutės laisvo laiko. Būtų labai gerai, kad laisvo laiko turėtumėt bent protesto akcijos dieną.

- Jau dabar reikia ieškoti transporto, kuo važiuosit į protesto akciją. Manau reikia kreiptis į visų miestų merus, kad išskirtų autobusą. Taip pat reiktų kreiptis į visas kaimo benruomenes, dėl dalyvavimo protesto akcijoj. Nesvarbu, kad didžioji dauguma netgi nepaviešins informacijos. Bet vis tiek kažkas sužinos ir gal būt pasijungs. Lygiai tas pats su ūkininkų sąjungom.

Turbūt daugelis esate ū.s. nariais. Todėl jau dabar rekomenduoju kreiptis į pirmininką dėl prisijungimo prie protesto akcijos. O tuos ū.s. skyrius, kurie prie protesto akcijos neprisijungs, mes po akcijos paviešinsime laikraščiuose ir sudėsime į gėdos puslapį. Manau kad gerb. Talmontas jau pirmasis pretenduoja į "tą" puslapį. Tad nieko nedelsdami prašome kreiptis dėl dalyvavimo akcijoj. Atsiranda nemažai organizacijų ir naujų žmonių, kas nori prisidėti įvairiais būdais prie protesto akcijos organizavimo.

- Visais rūpimais klausimais man galima skambinti visas dienas be išimties nuo 5 val. ryto iki 22 val. vakaro.

- Šią savaitę numatę susitikti su Aukštaitijos žemdirbiais.

Klausykite rytais radijo "Pūkas" turgelį. Taip pat skaitykite ir prenumeruokite laikraštį "Karštas komentaras" (galima internetu). Laikraštyje yra ir bus skelbiama visa informacija apie protesto akciją, apie numatomą sekančią konferenciją, apie Seimo ir Vyriausybės priimtas priemones dėl konferencijoje priimtos rezoliucijos ir t.t.

Visiems gražios dienos ir laukiam Jūsų šiek tiek aktyvesnių veiksmų.

Šauksmas