Artimiausiu metu Europos Sąjunga ketina deportuoti 400.000 pabėgėlių

Autorius: Anglija.today Šaltinis: www.anglija.today/imigracija/a... 2015-10-08 08:26:54, skaitė 2748, komentavo 0

Artimiausiu metu Europos Sąjunga ketina deportuoti 400.000 pabėgėlių

deportacija

Britų dienraštis „The Times“ paviešino nutekintą slaptą Europos Sąjungos (ES) planą per artimiausias kelias savaites deportuoti 400.000 pabėgėlių, kuriems ES valstybės atsisakė suteikti prieglobstį.

Pabėgėlius ketinama deportuoti į jų gimtąsias šalis. Šiuo tikslu ES ketinama sukurti specialią tarnybą ES sienų apsaugos agentūroje „Frontex“, kuri užsiimtų nelegalios imigracijos klausimais. ES ketina pasinaudoti esančiomis prekybos, vystomojo bendradarbiavimo ir vizų režimo sutartimis, jog priverstų tokias valstybes kaip Malis, Nigeris, Somalija, Etiopija, Eritrėa ir kitas, priimti atgal iš ES išsiunčiamus pabėgėlius.

Kol kas neaišku, ar iš karinių konfliktų draskomų šalių, pavyzdžiui, Sirijos ir Afganistano, atvykę pabėgėliai irgi bus išsiunčiami atgal, tačiau pagrindinis pabėgėlių deportacijos politikos tikslas – nutraukti į ES valstybes plūstančių migrantų antplūdį.

Pasak „Times“, šį ES planą ketinama įgyvendinti tik Šengeno zonos valstybėse, kurioms nepriklauso Jungtinė Karalystė ir Airija. Pirmiausiai būtų išsiunčiami pabėgėliai, kurių prieglobsčio prašymai pastaraisiais mėnesiais buvo atmesti. Šengeno zonai priklausančios ES valstybėms, kurios nesilaikys minėto plano dėl pabėgėlių išsiuntimo nuostatų, gresia Europos Komisijos sankcijos.