Apie naujuosius hunus, gotus ir vandalus

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/apie-naujuo... 2015-10-08 09:07:01, skaitė 3035, komentavo 0

Apie naujuosius hunus, gotus ir vandalus

Ar troško gotai, įsikūrę palei Romos sienas, sunaikinti Romą? Ne, jie troško tapti romėnais, naudotis visomis tomis gėrybėmis, gauti pilną socialinį paketą (klestėjimo laikais Romoje nemokamai dalino duoną ir alyvą, mėsą ir vyną). Roma simbolizavo tvarką, kai tuo tarpu aplink ją siautėjo aistros: iš Eurazijos stepių atėjo hunas Atila ir prispaudė gotus prie Romos sienų. Gotai neatlaikė ir ėmė veržtis per romėnų gynybą, juolab, kad imperija tuo metu jau degradavo, paniro į pilietinius karus, kur pirmuoju smuiku grojo legionai, dėl ko jėgų padoriai šiaurės sienų gynybai jau nebeliko.

Ir štai, kai gotus pagaliau įsileido ir suteikė jiems galimybę apsigyventi imperijos teritorijoje, vietinė valdininkija ėmė išmušinėti iš atvykėlių pinigus. Įsiplieskė badas, gotės motinos pardavinėjo Romos vergijon vaikus už šunienos gabalus. Rezultatas: gotai sukilo ir imperijos viduje prasidėjo karas, kurio nuslopinimui prireikė 7 metų.

Dėl ko visa tai pasakoju?

1. Europa, sugriovusi savo periferiją, akivaizdžiai apsiskaičiavo, kadangi pasirodė, jog Viduržemio jūra – tai ne Atlanto vandenynas, patikimai ginantis sienas, ir dabar Europą jau apgulė nauji hunai, gotai ir vandalai.

2. Europa kaip ir Roma yra irimo stadijoje. Migrantai niekina europiečius ir tai, atvirai kalbant, anaiptol ne migrantų problema.

3. Europos valdininkija, kaip ir Romoje, nežino ką daryti su migrantais.

4. Vietoje naujųjų hunų – Islamo Valstybės ir kitų radikalių islamistų smogikai.

Faktiškai Europa dabar turi du variantus:

1. Daryti tai, ką daro dabar, tame tarpe uždaryti sienas, pasitelkti armiją ir policiją, palaipsniui didinant priešpriešą tarp vietinių gyventojų ir atėjūnų. Fundamentaliai tai nieko nepakeis: politikai, kurie vykdo multikultūralizmo politiką, liks savo postuose ir jų veiksmus ribos mąstymo inercija.

2. Dreifuoti link fašizmo ir kitų kraštutinių valdymo formų. Tačiau tuo, kad eurobiurokrataui gali daryti staigius judesius vardan „tvarkos įvedimo“ aš netikiu. Dėl to dabar Europoje smarkiai didės prieštaravimai tarp vietinių ir atsibastėlių. Vokietijoje, beje, dvi naktis iš eilės padeginėjo tas vietas, kur buvo planuojama patalpinti pabėgėlius, o frau kanclerę nušvilpė visi – ir tie, kurie už pabėgėlius, ir tie, kurie prieš juos.

Baigsis viskas, manau, labai prognozuojamai: karu tarp vietinių ir atsibastėlių ES viduje. Galimos karo baigtys:

1. Laimi vietiniai, kurie atkurs visus nacizmo pasiekimus, tame tarpe ir koncentracijos stovyklas. Kol kas jie viso labo apgyvendina pabėgėlius buvusių nacių stovyklų teritorijose ir neverčia jų dirbti.

2. Laimi atėjūnai, kurie energingesni už vietinius, turi mažiau prietarų ir labiau gyvybingi.

Nieko gero ateitis Europai nežada, ji pasmerkta. Ir tai atpildas už eurobiurokratijos nusikaltimus užsienio politikos srityje, už Libijos bei Sirijos bombardavimus, už klaidas tarptautinėje politikoje, postmodernistinį atsipalaidavimą ir išpuikimą.

Europos niekas iš žemėlapio neištrins, ją paprasčiausiai apgyvendins nauji žmonės, tie, kuriuos persisotinę europiečiai niekina, kaip kitados romėnai niekino barbarus.

O didžiausią naudą, kaip ir priklauso, gaus Amerika, kuri nebijo šeimininkauti pasaulyje, suprasdama, kad vienintelis pastovus dalykas šioje planetoje tėra fizikos dėsniai. Beje, Vašingtonas, sprendžiant iš įvairių publikacijų apie specifines pratybas ir dešimtis tūkstančių plastikinių karstų bei parengtus, tačiau laikinai užkonservuotus konclagerius, puikiai žino, ką reikia daryti su neprašytais svečiais.

www

---
LDiena.lt: negalėdamas sutikti su autoriaus daromais apibendrinimais dėl globalaus projekto "pabėgėlių krizė" priežasties, siūlau įdėmiai perskaityti VSK iniciatyvinės grupės Lietuvoje straipsnį "Migracijos krizė Europoje – „Bolivaras dviejų nepaneš“?"