Apsilankę Kalė "pabėgėlių stovykloje" britų žmogteisistai nepamatė jokių pabėgėlių - tik ant galvos lipančius suįžūlėjusius ekonominius migrantus

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://plus.google.com/u/0/11... 2015-10-09 15:25:39, skaitė 4633, komentavo 0

Apsilankę Kalė

Ir aklai vištai grūdas pasitaiko - britų žmogaus teisių gynėjams atsivėrė akys. Apsilankę Kalė "pabėgėlių stovykloje" jie nepamatė jokių pabėgėlių - tik ant galvos lipančius suįžūlėjusius ekonominius migrantus UK charity considers cutting off aid for the ‘Jungle’.

Kale

Šiek tiek juokinga naujiena apie netikėtus atradimus. Tai, kas sveiko proto žmogui aišku iš pirmo žvilgsnio, profesionaliems žmogaus teisių gynėjams daeina po metų-kitų.

Ir tai tik todėl, kad juos privertė  išlįsti iš savo susifantazuoto pasaulio į realybę bei patiems nuvažiuoti į vietą tam, kad pamatytų, kas ir kaip naudoją jų finansuojamą labdarą.

Musulmoniško Britanijos labdaros fondo atstovai pagaliau prisiruošė nuvažiuoti ten, kur niekada net kojos nekėlė - į Prancūzijos Kalė mieste esančios  migrantų, norinčių nelegaliai patekti į Jungtinę Karalystę, stovyklą. Matyt, dėl gyventojų sudėties bei kultūros ypatumų pravardžiuojamą "Džiunglėmis".

Keli tūkstančiai tos stovyklos gyventojų nenori likti per prastoje jiems Prancūzijoje ir todėl kasdien jėga bei gudrybėmis bando patekti į Britaniją tuneliu, išraustu po La Manšo sąsiauriu. 
Lipa ant traukinių, lenda į sunkvežimius, eina bėgiais, veržiasi smurtu ir pan. Vaizdelių pilnas internetas.

Tai, ką tie labdaringi britų žmogaus teisių gynėjai ten pamatė, sukrėtė juos iki širdies gelmių. Juk jie agitavo žmones padėti vargšams pabėgėliams nuo karo bei rinko pinigus maistui, rūbams ir vaikiškai įrangai.

O nuvykę į "Džiungles" bei pabendravę su tenykštę fauna jie išvydo, kad nei vaikų, nei moterų ten nėra ir niekada nebuvo. Užtat yra agresyvių vyrukų minios, pagrinde atvykusios iš šalių, kur jokio karo nėra.

Suaukoti daiktai mėtosi šiukšlynuose, maistas pūdomas, o dykai gyvenantiems, sočiai valgantiems ir aprengtiems stovyklautojams daugiau rūpi alkoholis, kitokie svaigalai bei įranga, kurios pagalba jie gali laužyti sunkvežimių ir traukinių spynas.

Apstulbęs labdaros fondo vadukas sakė, jog greičiausiai nutrauks šios stovyklos rėmimą, nes tie žmonės nėra jokie pabėgėliai, o tik nelegalūs ekonominiai migrantai. O sutaupytos lėšos ir labdara bus perskirstytos tikrų karo pabėgėlių iš Sirijos stovykloms, esančioms Libane, Turkijoje ir kitose šalyse.

Ką gi, geriau vėliau, negu niekada.

O juk kelis metus visas tuntas žmogaus teisių gynėjų striūbyjo krokodilo ašaromis apie nelaimingus pabėgėlius, bandančius išsigelbėti Anglijoje nuo karo ir maro, matyt, apnikusio Prancūziją.

Ir še tau - aklos vištos akys atsivėrė, kudakavimas baigėsi.

Panašiai kada nors nutiks ir mūsų apsišaukėliams "žmogaus teisių gynėjams", besidraskantiems dėl kuo didesnio migrantų įsivežimo į Lietuvą.

Būtų gerai, jeigu mūsų aklos vištos praregėtų per trumpesnį terminą, nei britiškos.